1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НА ЦЕНТРАЛЬНІЙ ПЛОЩІ МІСТА...

НА ЦЕНТРАЛЬНІЙ ПЛОЩІ МІСТА БОЛГРАД ВШАНУВАЛИ ПАМ’ЯТЬ ЗАГИБЛИХ ЗАХИСНИКІВ УКРАЇНИ

Сьогодні в м. Болграді відбувся тематичний захід в рамках відзначення Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави.

Україна вже 10 років переживає найбільше випробування в новітній історії – веде збройну боротьбу за незалежність і територіальну цілісність проти російського агресора. У нинішній війні ми платимо надзвичайно велику ціну. Безперечно, це не єдиний день у році, коли згадуються полеглі та віддається їм шана. Але це особливий день, нагода для всього суспільства зосередитися на вдячності та пошануванні, зробити все можливе, аби пам’ять про героїв була збережена та зміцнена на багато поколінь вперед.

Вшанування Дня пам’яті захисників України саме 29 серпня обрано не випадково, бо саме в цей день у 2014 році, в ході російсько-української війни та Іловайської операції відбувся потужний прорив української групи військ з російського оточення, де проявився масовий героїзм добровольців і військових, та загинула найбільша кількість українських воїнів. Ті трагічні події російсько-української війни розгорталися на сході України, саме на полях соняхів, які вже поспіли. І саме під цими соняхами сотні захисників України в боротьбі з ворогом поклали своє життя на вівтар свободи та незалежності нашої країни.

Іловайськ – це не лише трагедія, а й сторінка української незламності, це чин і подвиг українських військових.

Пам’ятаймо, що попри втрати та обман ворога наші воїни не здалися, а продовжили прорив із пастки та боротьбу.

З цієї нагоди керівництво Болградського району, міської ради, представники військових підрозділів, організацій, підприємств та закладів, а також мешканці району поклали квіти до Меморіалу Слави на центральній площі м. Болград та вшанували пам’ять всіх загиблих Героїв України, хто віддав життя за свободу та незалежність України, хвилиною мовчання.

Керівники району та Болградської громади звернулись до всіх присутніх зі словами скорботи.

«Ціною власного життя, герої цієї підступної та жорстокої війни в черговий раз довели всьому світу — Україна єдина і неподільна. І в єдності — наша сила!» – звернувся до присутніх перший заступник голови Болградської РВА Валерій Єребакан.

Герої не вмирають, не вмирає пам’ять про них, яку ми маємо плекати із вдячністю за можливість жити під мирним небом.