1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ПРОЗОРІСТЬ І ПІДЗВІТНІСТЬ: В...

ПРОЗОРІСТЬ І ПІДЗВІТНІСТЬ: В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА СУМУ ПОНАД 7 МЛН ГРИВЕНЬ

Прозорість і підзвітність – це необхідність сьогодення. Саме з метою моніторингу та контролю за належним використанням бюджетних коштів усіх рівнів, недопущення корупційних проявів відбулось чергове засідання робочої групи, під час якої перший заступник голови Болградської районної державної (військової) адміністрації Валерій Єребакан спільно з начальником відділу фінансів Болградської РВА Павлом Синельниковим, в.о. начальника відділу освіти, охорони здоров’я, культури та спорту райдержадміністрації Тетяною Ведь та фахівцями структурних підрозділів Болградської РВА проаналізували стан проведення публічних закупівель громадами району за цей тиждень.

Цього тижня територіальні громади Болградщини оголосили 16 тендерних пропозицій через систему ProZorro на суму 7334 тис. грн. проведених в Болградській, Бородінській, Городненській, Теплицькій, Криничненській, та Арцизькій громадах району.

Предметом закупівлі виступають паливні матеріали, транспортні послуги з перевезення, послуги пов’язані з базами даних, придбання комп’ютерної техніки, будівельні роботи та поточний ремонт, конструкційні матеріали, капітальний ремонт з заходами енергозбереження фасаду ліцею, підготовка до опалювального сезону, а також закупівлі швидкоспоруджуваної модульної споруди для улаштування найпростішого укриття.

Особливу увагу було приділено закупівлям, які викликали сумніви у сумах, доцільності або у вартості можуть бути ознаки завищення цін у Арцизькій, Бородінській та Болградській громадах. Проаналізувавши спрямування фінансового ресурсу, учасники наради рекомендували деяким головам громад надати пояснення доцільність закупівель, які вони проводять.

Робоча група продовжує моніторити публічні закупівлі в районі, забезпечуючи прозорість та раціональне використання бюджетних коштів для забезпечення ефективного управління фінансовими ресурсами у відповідності до вимог законодавства