1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: В АРЦИЗЬКІЙ...

НОВИНИ ГРОМАД: В АРЦИЗЬКІЙ ГРОМАДІ РІДНИМ ЗАГИБЛИХ ЗА УКРАЇНУ ГЕРОЇВ ВРУЧИЛИ ПОСМЕРТНІ ВІДЗНАКИ

29 серпня в Україні відзначають День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Вже третій рік у нашій країні йде війна, вже третій рік на захист своєї країни вийшли її відважні сини. На жаль, деякі з них віддали своє життя на цій війні.

Під час урочистостей з нагоди Дня пам’яті Захисників України родичам Героїв, які віддали свої життя за свободу та незалежність своєї держави, вручили посмертні відзнаки почесного громадянина Арцизької громади.

За мужність і героїзм, виявлені під час захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народові рішенням Арцизької міської ради від від 14 серпня 2024 року №2530-VIII присвоєно звання «Почесний громадянин Арцизької міської територіальної громади» посмертно 28-ми військовослужбовцям, які загинули під час повномасштабної війни росії проти України.

Нагороди отримували матері, сестри, дружини та діти загиблих Героїв.

Опісля хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять усіх, чиє життя забрала жорстока війна росії проти України.

Наприкінці заходу бажаючі відвідали міські кладовища та вшанували пам’ять Героїв, полеглих за Україну, покладанням квітів до могил загиблих захисників Арцизької громади.

За свободу ми платимо надзвичайно високу ціну. Тому пам’ять про борців і їхню звитягу є найвищою цінністю для національної ідентичності. Маємо зробити все, щоб зберегти та зміцнити пам’ять про полеглих Героїв на багато поколінь вперед.

Вічна і світла пам’ять загиблим Захисникам України!

За інформацією Арцизької міської ради