1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЕЦЬ З...

НОВИНИ ГРОМАД: ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЕЦЬ З АРЦИЗА ПОСМЕРТНО НАГОРОДЖЕНИЙ МЕДАЛЛЮ ЗА МУЖНІСТЬ

11 вересня в Арцизі відбулася урочиста, але водночас скорботна подія. Заступник міського голови Оксана Стоянова передала родині загиблого військовослужбовця Збройних Сил України Володимира Стоянова державну нагороду – медаль “За військову службу Україні”. Цю почесну нагороду було присуджено відповідно до Указу Президента від 27 грудня 2023 року за виявлену особисту мужність, самовіддане виконання військового обов’язку та вагомий внесок у захист державного суверенітету та територіальної цілісності України.

Володимир Стоянов народився 15 грудня 2001 року в місті Арциз Одеської області. У 2007 році він розпочав навчання в Арцизькій загальноосвітній школі № 5, а у 2016 році закінчив 9 класів і вступив до Арцизького професійного аграрного ліцею на спеціальність «Електромонтер-водій». Завжди відповідальний і старанний, Володимир прагнув бути корисним суспільству.

У червні 2019 року Володимир розпочав строкову військову службу, яка тривала півтора роки. Після демобілізації він влаштувався на роботу фахівцем у Головний термінал “Нової пошти” в Одесі, де здобув репутацію сумлінного працівника.

Однак події 2022 року змінили його життя. 16 серпня Володимир був мобілізований і спочатку проходив навчання під Києвом, після чого вирушив на передову в Донецьку область, де брав участь у бойових діях, захищаючи Україну від агресора.

15 грудня 2023 року, у свій день народження, Володимир загинув під час бойових дій у Донецькій області, виявивши неймовірну стійкість і відвагу. Спочатку вважався зниклим безвісти, проте пізніше судом був офіційно визнаний загиблим. Попри всі труднощі, рідні та бойові побратими пам’ятають Володимира як відважного воїна, який до останнього залишався вірним військовій присязі.

Нагорода “За військову службу Україні” стала визнанням його героїчного внеску в боротьбу за незалежність та суверенітет країни. Подвиг Володимира Стоянова – це приклад для всіх, хто прагне миру та свободи для своєї країни. Його ім’я назавжди залишиться символом героїзму та відданості Батьківщині.

За інформацією Арцизької міської ради