1. /
  2. Новини
  3. /
  4. “УКРАЇНА ДЛЯ КОЖНОЇ ДИТИНИ”:...

“УКРАЇНА ДЛЯ КОЖНОЇ ДИТИНИ”: ДІЗНАЙТЕСЯ, ЯК ПРИЙНЯТИ ДИТИНУ В РОДИНУ

В Україні тисячі дітей зростають без сім‘ї та позбавлені батьківської турботи. Але для кожної дитини сім’я – це можливість зростати в любові та безпеці, відчувати турботу, долати разом труднощі. Сімейні форми виховання, усиновлення та послуга патронату можуть дати дітям стабільне майбутнє, а родинам — радість від турботи про інших.

На платформі — https://www.dity.gov.ua/?utm_source=website&utm_medium=social&utm_campaign=social%20campaign&utm_content=website — ви зможете дізнатися все про сімейні форми виховання, усиновлення та послугу патронату. Цей ресурс створений, щоб підтримати тих, хто хоче запропонувати дитині свою родину. Там ви знайдете покрокові інструкції, поради фахівців і необхідну підтримку на кожному етапі.

Ви можете обрати той шлях, який підходить саме вам:

🔹 Усиновлення або “народження серцем” — прийняття дитини в сім’ю на правах рідної. Усиновлювачі мають такі ж права й обовʼязки щодо дитини, як і батьки.

🔹 Опіка/піклування: переважно для родичів, але й для тих, хто пройшов спеціальне навчання. Ви стаєте законним представником/-цею дитини та відповідаєте за її життя, здоров’я, фізичний і психічний розвиток. При цьому держава надає фінансову підтримку на утримання дитини.

🔹 Прийомна сім’я: це родина або людина, яка прийняла на виховання до 5 дітей. Тут діти отримують тепло, підтримку і мають можливість зростати та розвиватися в безпеці й любові. Держава виділяє кошти на утримання дітей.

🔹 Великі прийомні сім’ї (ДБСТ): беруть на виховання та спільне проживання не менше, ніж пʼять дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. А держава виплачує грошове забезпечення батькам-вихователям, а також соціальну допомогу на кожну дитину.

🔹 Патронат: тимчасовий догляд та реабілітація в сім’ї патронатного вихователя, що допомагає дитині відчувати родинне тепло, поки батьки долають труднощі. Держава оплачує роботу патронатного вихователя та виділяє кошти на утримання дитини.

Дізнайтеся, як прийняти дитину в родину, на dity.gov.ua.

Кампанія «Україна для кожної дитини» здійснюється за підтримки Координаційного центру з розвитку сімейного виховання та догляду дітей, Міністерства соціальної політики України, ЄС та Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні. Її зміст не обов’язково відображає позицію ЄС і ЮНІСЕФ.