1. /
  2. Новини
  3. /
  4. В УКРАЇНІ ЗБІЛЬШИЛАСЯ КІЛЬКІСТЬ...

В УКРАЇНІ ЗБІЛЬШИЛАСЯ КІЛЬКІСТЬ ЛЮДЕЙ, ЯКІ ХОЧУТЬ УСИНОВИТИ ДИТИНУ

В Україні збільшилася кількість людей, які хочуть усиновити дитину. Про це Міністр соціальної політики Оксана Жолнович розповіла в ефірі Національного марафону “Єдині новини”. За її словами, наразі в Україні вже зареєстровано 2100 кандидатів в усиновлювачі. Тоді як до повномасштабного вторгнення за рік на обліку було в середньому 1600 кандидатів.

“Кожна українська дитина повинна мати сім’ю – рідну або прийомну. Адже найбільш природний спосіб зростання – це сімейне оточення, коли є люди, які огортають любов’ю, коли є можливість навчатися побутовим речам. Ми з батьками в дитинстві разом щось печемо, готуємо, майструємо. І це ті такі навички, які діти отримують в родині. Це дуже важлива підготовка до самостійного життя”, – зазначила Міністерка соціальної політики.

Оксана Жолнович також акцентувала, що Міністерство соціальної політики активізувало навчання кандидатів, які хочуть усиновити дитину — збільшена кількість тренерів та груп, навчання є доступним у різних куточках України. Це дозволяє потенційним батькам отримати необхідну підготовку у зручний час.

Водночас процес усиновлення є достатньо тривалим – до року. І на етапі навчання тренери націлені на те, аби оцінити готовність людей стати батьками і їхні наміри. 

Отже, майже 5 тисяч дітей перебувають в інституційних закладах і чекають на своїх батьків. Тож на підтримку людей, які хочуть прийняти дитину у свою сім’ю, створена платформа “Україна для кожної дитини” dity.gov.ua. Це єдина державна платформа, де зібрана детальна інформація про усиновлення, сімейні форми виховання і послугу патронату над дитиною. Також там доступна лінія турботи, за якою можна звернутися і отримати консультацію.