1. /
  2. Новини
  3. /
  4. МАЛОМОБІЛЬНІ ПЕНСІОНЕРИ МОЖУТЬ ОТРИМАТИ...

МАЛОМОБІЛЬНІ ПЕНСІОНЕРИ МОЖУТЬ ОТРИМАТИ ПОСЛУГИ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ ЗА МІСЦЕМ ПРОЖИВАННЯ

В Україні понад 10,3 млн пенсіонерів, які можуть отримати послуги Пенсійного фонду України безпосередньо у сервісних центрах Фонду, на віддалених робочих місцях в територіальних громадах, ЦНАП або дистанційно – через вебпортал електронних послуг Фонду https://portal.pfu.gov.ua/ чи за допомогою мобільного застосунку “Пенсійний фонд”.

Нагадуємо, що обслуговування здійснюється за екстериторіальним принципом, тобто без прив’язки до місця проживання. Людина може звернутися у те відділення ПФУ, в якому їй це зручніше зробити.

Проте для частини пенсіонерів, які відчувають труднощі при самостійному пересуванні, отриманні послуг, сприйнятті необхідної інформації, може не підходити жоден з запропонованих варіантів.

Нагадуємо, що для маломобільних осіб, які мають певні обмеження, пов’язані з фізичними особливостями (інвалідність, літній вік) або тимчасовими станами (травма) спеціалісти Фонду можуть здійснювати виїзні прийоми за місцем проживання чи перебування.

Зокрема, виїзні прийоми для осіб з інвалідністю, громадян літнього віку або тих, хто потребує стороннього догляду, спеціалісти Фонду проводять і вдома у людини, і в закладі охорони здоров’я чи соціального захисту.

Для того, щоб організувати такий прийом, до Пенсійного фонду має звернутися із зверненням або людина, яка потребує прийому, або її представник чи родич. Також звернення можуть направити представники органів влади, закладів охорони здоров’я, соціального захисту, де проживає чи перебуває людина.

Після отримання звернення фахівець Пенсійного фонду повідомить людину, яка звернулась, про дату і час проведення виїзного прийому та перелік документів, необхідних для отримання послуги.

Зв’язуватиметься фахівець у той спосіб, який людина обрала сама і який є зручним для неї (наприклад, телефон або електронна пошта).

Контакти сервісних центрів головних управлінь ПФУ можна знайти за посиланням: https://www.pfu.gov.ua/2152993-servisni-tsentry-gu-pfu/.

#bezbariernist#безбарєрність#barrierfree