ГОЛОВА ОДЕСЬКОЇ ОДА ОЛЕГ КІПЕР ЗУСТРІВСЯ З ВИНОРОБАМИ ОДЕЩИНИ
Наша область виробляє 65-67% всього винограду в Україні, і це величезний потенціал, який треба розвивати. Одним із головних питань, яке підняли винороби, була боротьба з фальсифікатом на ринку вина. Підприємці запропонували запозичити практику боротьби з «чорним» зерном для боротьби з сурогатом. Ми детально обговорили їхні пропозиції та виклики, з якими вони стикаються.
Важливо зазначити, що вже зараз ми працюємо над створенням реєстру земель, де вирощується виноград. Це дасть нам чітке уявлення про обсяги виробництва.
Наша головна мета – забезпечити конкурентоспроможність місцевого вина, збільшити надходження податків та сприяти подальшому розвитку виноградарства на Одещині.