1. /
  2. Новини
  3. /
  4. МАНДРУВАТИ БОЛГРАДСЬКОЮ ГРОМАДОЮ СТАНЕ...

МАНДРУВАТИ БОЛГРАДСЬКОЮ ГРОМАДОЮ СТАНЕ ЦІКАВІШЕ ТА ЗРУЧНІШЕ ЗА ДОПОМОГОЮ ЧАТ-БОТУ

Сьогодні з нагоди Всесвітнього дня туризму в туристично-інформаційному центрі “Болград” відбувся тематичний захід «Digital-технології у сучасному туристичному бізнесі: особливості розвитку перспективи», у якому взяли участь Болградський міський голова Сергій Димитрієв з колегами, заступник голови Болградської РВА Олександр Іорданов та голова Болградської районної ради Михайло Садаклієв, представники вищих навчальних закладів міста Ізмаїл.

Цей захід було присвячено дійсно видатної події у туристичній та економічній сферах Болградської громади – презентації чат-боту «Мандруємо Болградщиною», автором якого виступила викладачка з інформатики Болградського ліцею №2 Наталія Ільїна.

«Так, в Болградській громаді, як й на території всієї Болградщини є потужний туристичний потенціал – цікаві локації, щорічні фестивалі, але не вистачало їх популяризації. Так народилася ідея створення чат-бот у «Telegram», завдяки якому більша кількість туристів матимуть змогу скоріше та детальніше дізнатися про туристичні об’єкти та локації Болградської громади, яким маршрутом до них дістатися, забронювати номери в готелях тощо», – розповіла Наталія Ільїна та додала, що надалі її розробка буде ще удосконалюватися.

Прямо на заході вона запропонувала присутнім особисто за допомогою гаджетів та розробленого QR-коду оцінити зручність цього сучасного інформаційного продукту, а також обмінятися враженнями та ідеями щодо подальшого розвитку туристичної сфери не тільки в межах Болградської громади, а усієї Болградщини.

Звернув увагу на унікальності для південно-західної частини Одещини туристичного продукту – чат-боту, розробленого Болградською громадою, директор Центру регіонального розвитку при Ізмаїльському державному гуманітарному університеті, доцент профільної кафедри – управління підприємницькою та туристичною діяльністю, яка забезпечує підготовку фахівців у сфері туризму, В’ячеслав Тодоров.

Разом з тим, він акцентував увагу на необхідності впроваджуванні заходів з брендування туристичного потенціалу, розвитку наявних та примноження атракції Болградської громади для її сталого розвитку. Також він запропонував керівництву громади утворити туристичний кластер, в склад якого увійшли б Болградська міська територіальна громада, господарські (бізнес-структури) суб’єкти у сфері туризму, Ізмаїльський державний гуманітарний університет та Придунайська філія Міжрегіональної академії управління персоналом. Ця пропозиція була повністю підтримана директоркою цього вищого навчального закладу – Тамарою Гуменниковою, яка також була присутня на заході.

«Я дуже вдячний автору чат-бота «Мандруємо Болградщиною” Наталії Ільїної, особисто працівникам ТіЦ, відділу культури, туризму, молоді та спорту Болградської міської ради за просування туристичного потенціалу нашої громади, адже за цим стоїть й розвиток усієї ТГ. І ми готові залюбки розглядати пропозиції щодо співпраці з іншими громадами та партнерами у сфері туризму», – наголосив Болградський міський голова Сергій Димитрієв.

Звучали слова вдячності й від інших учасників заходу. Так, ректор Придунайської філії МАУП Тамара Гуменнікова вручили Подяки за співпрацю Жанні Сусліній та спеціалістці ТІЦ «Болград» Анастасії Семенюк.

«Ви робите дуже важливу справу, адже там, де розвивається туризм, там є молодь. А там, де молодь, там є майбутнє», – додала Тамара Гуменнікова.

З Днем туризму колег привітала й Жанна Сусліна.

«Разом із вами нам ще багато чого потрібно зробити у сфері туризму», – зазначила вона та передала директорці туристичного центру «Болград» Юлії Димитровій Вітальну адресу всьому маленькому, але дуже креативному та активному колективу ТіЦ.

За інформацією Болградської міської ради

и ещё 7

Статистика и объявления

Продвигать публикацию

Все реакции:

77