1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ЕПІДЕМІЧНА СИТУАЦІЯ В ОДЕСЬКІЙ...

ЕПІДЕМІЧНА СИТУАЦІЯ В ОДЕСЬКІЙ ОБЛАСТІ

За даними моніторингу захворюваність на гострі кишкові інфекції в області, у порівнянні з попереднім тижнем, знизилась на 11% за рахунок дорослого населення, де зниження на 26%. Серед дитячого населення захворюваність залишилась практично на рівні. У структурі захворюваності діти складали до 66%, а серед них превалювали вікові групи 1-4 (41,5%) та 5-9 років (28,5%).

🔎 За звітний тиждень, з метою моніторингу циркуляції холерного вібріону на об’єктах довкілля (вода відкритих водоймищ, морська вода в зонах рекреації та стічна вода інфекційних стаціонарів (відділень), досліджено проби, у тому числі морська вода, прісна, стічні води інфекційних стаціонарів (відділень), та інші.

Зареєстровано 229 хворих з розладами шлунково-кишкового тракту, всі обстежені на холеру. Холерний вібріон не виділено.

📋 Вірусний гепатит, повітряно-крапельні інфекції реєструвались спорадичними випадками (вірусний гепатит, кір, кашлюк, скарлатина, вітряна віспа) або не реєструвались зовсім (епідпаротит, краснуха, дифтерія, правець, поліомієліт).

З початку року в області всього підтверджено 41 випадок кору, у т.ч. 25 дітей. Найбільша кількість захворювань зареєстровано в Одеському районі – 32 випадка.

▪ В області, як і на попередньому тижні, спостерігалось зниження захворюваності на COVID-19 на 31%, у тому числі серед дорослого населення – на 28%, серед дітей – на 41%.

▪ За даними моніторингу за звітний тиждень отримали укуси тваринами 86 осіб, що на 53,5% більше попереднього тижня (56 укусів).

Випадків сказу серед людей не зареєстровано.

Водночас з початку року зареєстровано 107 лабораторно підтверджені випадки сказу серед тварин.

📋 Cтаном на 27 вересня 2024 року по області виконано 36 092 щеплень в рамках проведення додаткової імунізації проти дифтерії, правця та кашлюку (ДЗІ), що складає 32,4% від запланованих щеплень

✅ Епідемічна ситуація в області залишається під контролем.

Більше на сайті ➡http://surl.li/fwcgxk