1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИН ГРОМАД: КЕРІВНИЦТВО КУБЕЙСЬКОЇ...

НОВИН ГРОМАД: КЕРІВНИЦТВО КУБЕЙСЬКОЇ ГРОМАДИ ЗУСТРІЛИСЬ З ПОВНОВАЖНИМ МІНІСТРОМ БОЛГАРІЇ І ТИМЧАСОВО КЕРУЮЧИМ ДИПЛОМАТИЧНИМ ПРЕДСТАВНИЦТВОМ ПОСОЛЬСТВА РЕСПУБЛІКИ БОЛГАРІЯ В УКРАЇНІ

Процес забезпечення якісного навчання та створення умов для виховної роботи в закладах освіти Кубейської сільської ради завжди залишається пріоритетним для керівництва громади. Реалізація проєкту « Поліпшення умов отримання шкільної освіти в Оріхівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів за допомогою енергозбереження» є надзвичайно важливою та потребує термінового виконання.

Для вирішення цього питання, делегація Кубейської сільської ради у складі: секретаря (тимчасово виконуючого обов’язки сільського голови) Миколи Арабаджи, заступника голови з питань діяльності виконавчих органів Світлани Рожкової та депутата Кубейської сільської ради, викладача Оріхівського ліцею Віталія Ілієва, 4 жовтня 2024 року провела зустріч в Посольстві Республіки Болгарія з повноважним Міністром Болгарії і тимчасово керуючим дипломатичним представництвом Посольства Республіки Болгарія в Україні паном Миколою Ненчевим і консульським керівником посольства Митко Сімеоновим.

Зустріч пройшла у теплій , дружній атмосфері. Обговорено всі питання можливості реалізації проєкту, на який Республіка Болгарія надала безоплатну фінансову допомогу, для проведення капітального ремонту закладу освіти на ім’я Олександра Павловича Малінова, який народився в с. Оріхівка Болградського району, Одеської області та був видатним політичним діячем, Міністром Республіки Болгарія протягом 15 років.

На зустрічі також були обговорені питання об’єднання болгарських співдружностей в Україні, зміцнення та розвиток болгарської діаспори.

За результатом багаточасової зустрічі , учасники вирішили організувати форум під керівництвом Посольства Республіки Болгарія, на який будуть запрошені всі болгарські співдружності і таким чином поновити комунікацію між ними, посилити зв’язки між болгарськими народами в Україні та Республіці Болгарія. Такий формат праці дасть можливість для реалізації дуже важливих проектів для всіх співдружностей та зміцнить співробітництво. Саме це дасть поштовх розвитку культури та збереження ідентичності болгарської діаспори в Україні.

В умовах воєнного стану прояв єдності є надзвичайно важливим для перемоги українського народу. Тетяна Станева, керівник україно-болгарського кінофестівалю «ОКО», яка з перших днів повномасштабного вторгнення російського агресора в Україну, передавала болгарським медіа новини про те, що відбувається під час війни в Україні, також взяла участь у зустрічі для виконання своєї важливої місії підтримки дипломатичної культури між Україною та Республікою Болгарія. Тетяна внесла свої пропозиції щодо об’єднання всіх болгар України і Болгарії, що може стати потужним інструментом у боротьбі проти дезінформацією, зміцнити зв’язок між двома державами.

Учасники зустрічі побажали собі успіхів у подальшій співпраці та обговорили наступні кроки зміцнення партнерських відносин.

Кубейська громада висловлює глибоку вдячність пану Ненчеву за високу дипломатичність у проведеній багаточасовій зустрічі, за теплий прийом, увагу, порозуміння, за готовність сприяти у вирішенні важливих питаннь для громади, учнів і мешканців села Оріхівка .

За інформацією Кубейської сільської ради.