1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВІ ГОРИЗОНТИ ДЛЯ РОЗВИТКУ:...

НОВІ ГОРИЗОНТИ ДЛЯ РОЗВИТКУ: УКРАЇНСЬКІ ТА МОЛДОВСЬКІ ГРОМАДИ ВЧАТЬСЯ ДОСТУПУ ДО ЄВРОПЕЙСЬКИХ ФОНДІВ

Європейський Союз відкриває нові можливості для України та Республіки Молдова на шляху до членства, надаючи інструменти фінансування, що вже сприяли успіху Румунії. Але щоб ці можливості стали реальністю, місцеві органи влади мають бути готові діяти швидко та ефективно. І саме для цього важливо зосередитись на досвіді тих, хто вже пройшов цей шлях.

13-14 жовтня 2024 року на території комплексу Фрумушика-Нова відбувся навчальний модуль на тему: «Доступ до європейських фондів: необхідні кроки та засвоєні уроки». Захід був організований румунським аналітичним центром New Strategy Center у партнерстві з українськими та молдовськими органами влади. Основна мета модуля — підготувати експертів до успішного залучення європейського фінансування через ознайомлення з передвступними інструментами ЄС.

Серед учасників була й керівниця Інвестиційного офісу Агенції регіонального розвитку Тетяна Ужвій, яка отримала цінні знання та практичні поради. Спільно з молдовськими колегами навчались представники багатьох територіальних громад Одеської області, а також представники Департаменту міжнародного співробітництва та протоколу ОВА.

Цей модуль дав учасникам змогу детально ознайомитися з процесом розробки та реалізації проєктів, які можуть бути профінансовані з європейських фондів, а також важливими аспектами прозорості та боротьби з корупцією. Завдяки цьому місцеві органи влади зможуть краще підготуватися до співпраці з ЄС та залучати кошти для розвитку регіонів.

Резюме:

Україна та Молдова мають чудовий шанс на шляху до ЄС, але для успіху потрібна підготовка. Навчання в Фрумушиці-Нова — перший крок до цього. Дякуємо румунським партнерам за цінний досвід та підтримку!