1. /
  2. Новини
  3. /
  4. У БОЛГРАДСЬКІЙ ЦЕНТРАЛЬНІЙ РАЙОННІЙ...

У БОЛГРАДСЬКІЙ ЦЕНТРАЛЬНІЙ РАЙОННІЙ ЛІКАРНІ РОЗПОЧАЛИ БУДІВНИЦТВО РЕЗЕРВНОЇ КОТЕЛЬНІ

🚨 Попри всі виклики воєнних дій в Україні, які серйозно вплинули на медичну інфраструктуру, за підтримки Міністерства охорони здоровʼя України, активного сприяння голови (начальника) Одеської обласної державної (військової) адміністрації Олега КІПЕРА та Департаменту охорони здоровʼя Одеської обласної державної адміністрації у співпраці з міжнародними партнерами продовжуються заходи щодо розвитку медицини на Одещині.

🏥 Так, вчора розпочалися роботи з будівництва резервної котельні для КНП «Болградська центральна районна лікарня» у межах програми ВООЗ з надзвичайних ситуацій у сфері охорони здоров’я. Нова котельня слугуватиме альтернативною системою опалення для всієї лікарні. Вона міститиме 2 котли (по 400 кВт) на пелетах, загальною потужністю 800 кВт.

📌 Дана програма реалізується завдяки співпраці уряду Німеччини, Всесвітньої організації охорони здоров’я спільно з Міністерством охорони здоров’я України у регіонах, які найбільше потерпають від бойових дій РФ.

✅ Метою масштабної ініціативи є підвищення стійкості та ефективності закладів охорони здоров’я шляхом встановлення сучасних систем опалення. Завдяки цьому вдасться забезпечити безперебійне надання медичних послуг під час зими та можливих відключень електроенергії, забезпечуючи стабільне та безпечне середовище для пацієнтів та медиків.

‼️ Цей проєкт не лише задовольняє нагальні потреби, але й зміцнює стійкість української системи охорони здоров’я в довгостроковій перспективі. В умовах війни кількість звернень за медичною допомогою зростає, а безперебійне опалення є критично важливим для функціонування лікарень.

У Одеській області перша така модульна котельня була встановлена в Ізмаїльській лікарні, Болградський заклад є другим. Продовження реалізації таких проєктів дозволить не лише поліпшити умови для медичних працівників, але й гарантувати безпечні умови для пацієнтів, які потребують термінової допомоги.

Департамент охорони здоров’я Одеської обласної державної адміністрації дякує уряду Німеччини, Всесвітній організації охорони здоров’я, Міністерству охорони здоров’я України та голові (начальнику) Одеської обласної державної (військової) адміністрації Олегу КІПЕРУ за розбудову галузі охорони здоров’я на Одещині, турботу про захист та безперебійність роботи закладів для надання якісної та своєчасної медичної допомоги населенню області.