1. /
  2. Новини
  3. /
  4. РОБОЧА ГРУПА «ПРОЗОРІСТЬ І...

РОБОЧА ГРУПА «ПРОЗОРІСТЬ І ПІДЗВІТНІСТЬ» ПРОДОВЖУЄ ЗДІЙСНЮВАТИ ПЕРЕВІРКУ ПРОЄКТІВ, ЯКІ РЕАЛІЗУЮТЬСЯ ЗА БЮДЖЕТНІ КОШТИ

17 жовтня голова Болградської районної державної (військової) адміністрації Михайло Шарафаненко спільно з заступниками голови Болградської РВА Валерієм Єребаканом та Олександром Іордановим, начальником відділу фінансів Болградської РВА Павлом Синельниковим провели робочу нараду з питань раціонального витрачання бюджетних коштів в громадах Болградського району за період з 10 по 16 жовтня 2024 року.

Під час засідання робочої групи «Прозорість і підзвітність» начальник відділу фінансів Болградської РВА Павло Синельников поінформував присутніх про 18 проєктів, які оголошені громадами через систему Prozorro на суму 14382 тис. грн..

У звітному періоді робочою групою перевірено процедури закупівель в Арцизькій ОТГ – 2 закупівлі на суму 3029,7 тис. грн., в Болградській ОТГ – 8 закупівель на суму 5643 тис. грн., в Бородінській ОТГ – 2 закупівлі на суму 288,2 тис. грн., в Городненській ОТГ – 1 закупівля на суму 2933,3 тис. грн., в Павлівській ОТГ – 1 закупівля на суму 250,0 тис. грн. та в Тарутинській ОТГ – 2 закупівлі на суму 1423 тис. грн.

За підсумками засідання, громадам, в яких виявлено зауваження, надано доручення представити обґрунтування доцільності проведених закупівель та надати необхідні документи.

«Саме з метою моніторингу та контролю за належним використанням бюджетних коштів усіх рівнів, недопущення корупційних проявів в Болградському районі активно працює робоча група «Прозорість і підзвітність», – зазначив Михайло Шарафаненко. – Ми продовжуємо досліджувати громади району на предмет реалізації тендерних закупівель за бюджетні кошти. Робота в цьому напрямку триває. Працюємо над тим, щоб прозорість та підзвітність стали основними принципами у роботі державних органів влади та місцевого самоврядування Болградщини».