1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ДВОМ ЗАХИСНИКАМ БОЛГРАДСЬКОЇ ГРОМАДИ...

ДВОМ ЗАХИСНИКАМ БОЛГРАДСЬКОЇ ГРОМАДИ ВРУЧЕНО ОРДЕНИ “ЗА МУЖНІСТЬ” ІІІ СТУПЕНЯ – ПОСМЕРТНО

Сьогодні, 17 жовтня, голова Болградської РВА Михайло Шарафаненко зустрівся з рідними військовослужбовців, які загинули у боротьбі з російськими окупантами та вручив державні нагороди.

Керівник району спільно з головою Болградської міської ради Сергієм Димитрієвим й представником Болградського РТЦК та СП Віталієм Невечерею вручили дружинам загиблих Героїв ордени «За мужність» ІІІ ступеню та Листи – Подяки.

Указом Президента України від 12 березня 2024 року №151/2024 «Про відзначення державними нагородами України», за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку, орденом “За мужність” ІІІ ступеня (посмертно) нагороджено Яськова Ігоря Олексійовича – матроса військової служби, який загинув 14 червня 2023 року на Донецькому напрямку. Керівники району та громади вручили почесну нагороду дружині військовослужбовця – Яськовій Людмилі Христофорівні та Лист – Подяку Болградської міської ради.

Ще одна державна нагорода, орден “За мужність” ІІІ ступеня, була вручена дружині старшого сержанта, командира мінометного взводу мінометної батареї підрозділу морської піхоти Бортника Олександра Сергійовича. Від Болградської міської ради матері загиблого Героя Бортник Олександрі Іванівні було вручено Лист – Подяку.

Зазначимо, що згідно Указу Президента України від 04 липня 2024 року №410/2024, Олександр Бортник був відзначений державною нагородою України ще при житті, але, нажаль, він не встиг отримати заслужений орден. Олександр загинув 14 вересня 2024 року на Херсонському напрямку. Нагороду отримала його дружина Ольга Юріївна Бортник.

Керівництво Болградської РВА та Болградської міської ради висловили співчуття родинам Героїв та готовність підтримувати їх у вирішенні будь-яких питань.

Вічна пам’ять, честь і шана полеглим Героям!

Співчуття, повага та вдячність їхнім рідним!