1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ЗБІЛЬШИВСЯ МІНІМАЛЬНИЙ РОЗМІР ДОПОМОГИ...

ЗБІЛЬШИВСЯ МІНІМАЛЬНИЙ РОЗМІР ДОПОМОГИ ПО БЕЗРОБІТТЮ

Мінімальний розмір допомоги по безробіттю зріс до 3600 грн для більшості категорій населення.

Це рішення зафіксовано Постановою правління Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття від 19.09.2024 № 74.

Текст Постанови офіційно оприлюднений сьогодні, нові правила вже діють з 1 жовтня.

Нововведення стосується українців:

✅ які мають менше 7 місяців страхового стажу протягом року до дати набуття статусу безробітного та отримували до підвищення допомогу по безробіттю в розмірі 1500 грн;

✅ які до дати реєстрації в службі зайнятості офіційно працювали не менше 7 місяців та отримували допомогу в розмірі 2 500 грн;

✅ з числа внутрішньо переміщених осіб, які не мають підтверджуючих документів про страховий стаж, та отримували до підвищення допомогу в розмірі 2 500 гривень.

Для молоді до 35 років, яка не має страхового стажу, а також для осіб звільнених за окремими статтями трудового законодавства (за систематичне невиконання обов’язків без поважних причин, прогул, крадіжки за місцем роботи тощо) мінімальний розмір допомоги по безробіттю залишився незмінним — 1 500 грн.

✔️Нагадуємо.

Під час дії воєнного стану тривалість виплати допомоги по безробіттю не може перевищувати 90 календарних днів, а для осіб передпенсійного віку — 360 календарних днів.