1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ПІДЩТРИМКА ВПО – СУБСІДІЯ...

ПІДЩТРИМКА ВПО – СУБСІДІЯ НА ОРЕНДУ ЖИТЛА

Для багатьох ВПО найболючішим є питання житла, зокрема, питання вартості оренди.

❗Щоб забезпечити допомогу переселенцям, які не мають достатньо коштів, аби винаймати житло, Мінсоцполітики розробило, а Уряд ухвалив постанову, якою запроваджується субсидія на оренду житла для ВПО.

☝️Розмір субсидії на оренду розраховуватиметься індивідуально для кожної сім’ї ВПО. На розмір впливатимуть

– рівень доходів родини,

– кількість членів сімʼї

– та вартість оренди житла.

Розуміємо, що вартість оренди в обласному центрі і в невеличкому селі буде різною, тому і розмір субсидії буде різним.

🔸Підтримка надаватиметься родинам ВПО, які витрачають на оренду житла понад 30% своїх сукупних доходів.

🔹Призначення субсидії на оренду житла відбуватиметься Пенсійним фондом і розпочнеться з середини січня 2025 року. Мінсоцполітики додатково повідомить про початок прийому заяв.

Для того, щоб родина ВПО була юридично захищеною, зокрема від різких змін у ціні оренди, субсидія призначатиметься за умови укладання орендного договору.

Щоб орендодавці були зацікавлені в укладанні офіційних договорів, держава буде компенсовувати їм вартість податків, що мають бути сплачені з доходу, отриманого з оренди.

🔸На першому етапі субсидія на оренду житла буде впроваджуватись у 9 пілотних регіонах – тих, до яких перемістилась найбільша частина внутрішньо переміщених осіб. Це – Чернігівська, Сумська, Харківська, Запорізька, Миколаївська, Дніпропетровська, Херсонська, Луганська, та Донецька області (крім окремих територій регіонів, що включені до переліку територій, на яких ведуться бойові дії або тимчасово окуповані рф).

Детальніше розповідаємо – на нашому сайті https://www.msp.gov.ua/news/24153.html