1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ЕПІДЕМІЧНА СИТУАЦІЯ В БОЛГРАДСЬКОМУ...

ЕПІДЕМІЧНА СИТУАЦІЯ В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ

За даними моніторингу захворюваність на гострі кишкові інфекції в Болградському районі за тиждень зменшилась на 30% за рахунок зменшення захворюваності серед дорослих. Основна питома вага у структурі дитячої захворюваності припадала на вікові групи 1-4 роки та 10-14 років – по 33%. Згідно з факторним аналізом, більшість хворих (30%) пов’язували своє захворювання зі споживанням молочних продуктів, приготовлених та збережених з порушенням технології. Вживання кулінарних виробів – 10%.

За минулий період на території району зареєстровано випадок укусу відомими тваринами дорослого.

Захворюваність на вакцинокеровані інфекції – кашлюк, дифтерія, кір не реєструвались.

Захворюваність на грип та ГРВІ збільшилась на 27% у порівнянні з минулим тижнем і знаходиться на сезонному рівні, у тому числі серед дитячого населення – на 29%, серед дорослих – на 15,4%. Питома вага дітей у загальній структурі захворілих склала 84,6%. Спостерігається зменшення показника госпіталізації хворих на 19%, серед яких діти складають 77%.

У ході проведення акустичного моніторингу на території Болградського району перевищення гранично допустимих рівнів шуму не встановлено.

За даними інструментальних вимірювань, радіаційний фон залишається на рівні багаторічних спостережень і не перевищує гранично допустимі рівні.

За інформацією Болградського районного відокремленого підрозділу ДУ “Одеський ОЦКПХ МОЗ”