1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НАЧАЛЬНИК БОЛГРАДСЬКОЇ РВА ОЗНАЙМИВСЯ...

НАЧАЛЬНИК БОЛГРАДСЬКОЇ РВА ОЗНАЙМИВСЯ З ГОТОВНІСТЮ ОСВІТНІХ ЗАКЛАДІВ БОЛГРАДСЬКОЇ ОТГ

Сьогодні начальник Болградської районної військової адміністрації Геннадій Бамбура здійснив робочий візит до Болградської ОТГ, де спільно з головою міської ради Сергієм Димитрієвим та першим заступником голови Андрієм Гарваловим та директорами освітніх установ здійснили обстеження закладів освіти с. Виноградівка, Залізничне та Оксамитне на предмет готовності до організації навчання та забезпечення безпеки учасників освітнього процесу.

На сьогоднішній день в  освітніх установах громади  зроблені поточні ремонти навчальних кабінетів, приміщень, ігрових майданчиків, огороджень; частково замінені двері; укріплені та відремонтовані вимощення будівель; придбані дошки, стенди; закуплені та оновлені наочні, дидактичні, ігрові матеріали.

Керівництво району та громад також ознайомилось з підготовкою  шкільних їдалень та  харчоблоків,  територією  закладів, спортивних та ігрових майданчиків, на  яких  зроблено ремонт. Також було приділено достатньо уваги оснащенню медичних кабінетів, які забезпечені  необхідними медикаментами та обладнанням.

На даний час в шкільних освітніх закладах громади  проводяться ремонтні роботи та облаштування 5 захисних укриттів. В них планується встановити біотуалети, умивальники  та  меблі, забезпечити медикаментами та запасами води та харчуванням. Крім того проводяться ремонтні роботи споруд цивільного захисту дошкільних закладів освіти. Начальник Болградської РВА доручив голові ОТГ прискорити проведення ремонтних робіт та завершити їх до початку нового навчального року.

За результатами опитування батьків Болградської  громаді: у  с. Виноградівка  – 40% підтримують очну форму навчання, інші – дистанційну; у с. Залізничне – 68% та  у с. Оксамитне – 70% батьків також підтримують очну форму навчання. В свою чергу педагогічні колективи  пропонують застосовувати змішану форму навчання.

 Як зазначив начальник Болградської РВА по завершенню ремонту усім батькам необхідно  ознайомитись зі  станом обладнання  бомбосховищ  та остаточно  визначитися з  формою навчання своїх дітей.

Також під час візиту Геннадій Бамбура поспілкувався з батьками та педагогічними працівниками закладів освіти громади та вислухав їх  пропозиції щодо проведення освітнього процесу та провів інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо особливостей організації нового 2022/23 навчального року під час дії правового режиму воєнного стану в Україні.