1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ЧИ ВЕСТИ ВІЙСЬКОВИЙ ОБЛІК...

ЧИ ВЕСТИ ВІЙСЬКОВИЙ ОБЛІК ПРАЦІВНИКІВ, ЯКИМ ВСТАНОВИЛИ ІНВАЛІДНІСТЬ?

ЧИ ВЕСТИ ВІЙСЬКОВИЙ ОБЛІК ПРАЦІВНИКІВ, ЯКИМ ВСТАНОВИЛИ ІНВАЛІДНІСТЬ? ЧИ ТАКІ ПРАЦІВНИКИ АВТОМАТИЧНО НЕПРИДАТНІ ДО ВІЙСЬКОВОЇ СЛУЖБИ?

Якщо працівнику встановили інвалідність, це не дає підстав автоматично вважати, що він не придатний до військової служби.

Керуйтеся записами у військово-облікових документах.На військовий облік ставлять громадян, придатних за станом здоров’я до проходження військової служби в мирний або воєнний час, які не досягли граничного віку перебування в запасі Збройних Сил (абз. 1 п. 18 Порядку організації та ведення військовогоо бліку призовників і військовозобов’язаних, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 07.12.2016 № 921).

Придатність за станом здоров’я до військової служби призовників та військовозобов’язаних визначає військово-лікарська експертиза (п. 1.1 Положення про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України, затвердженого наказом Міністра оборони України від 14.08.2008 № 402; далі — Положення № 402).

За результатами медогляду військово-лікарська комісія ухвалить одне з рішень щодо військовозобов’язаного:

• придатний до військової служби;

• непридатний до військової служби в мирний час, обмежено придатний у воєнний час;

• непридатний до військової служби з виключенням з військового обліку.

Підстава — пункт 20.3 Положення № 402.У двох перших випадках заповнюйте особову картку П-2 і долучайте до картотеки військовозобов’язаних і призовників.Військовий облік працівників, непридатних до військової служби, яких територіальний центр комплектування та соціальної підтримки виключив з обліку за станом здоров’я, не ведіть.

Вони більше не військовозобов’язані.Інформацію про ступінь придатності до військової служби підкажуть записи у військово-облікових документах.

Прес-служба Головного управління