1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ДО УВАГИ МЕШКАНЦІВ РАЙОНУ!ОПЕРАТИВНА...

ДО УВАГИ МЕШКАНЦІВ РАЙОНУ!ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ СТАНОМ НА 09.00 22 БЕРЕЗНЯ 2022 РОКУ ЩОДО СИТУАЦІЇ В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ

Болградська районна військова адміністрація інформує: За минулу добу загальна ситуація в Болградському районі залишається спокійною. Надзвичайних подій, захоплень адмінбудівель, бойових дій – немає. Об’єкти життєзабезпечення працюють у штатному режимі.
На блокпостах в Арцизі, Тарутине та Болграді продовжують нести службу Болградський районний відділ поліції ГУ НП в Одеській області та батальйон територіальної оборони Болградського району. Криміногенний стан в районі контрольований правоохоронними органами, випадків мародерства не зафіксовано. На території району діє комендантська година з 20:00 до 06:00. Прикордонні пункти пропуску працюють у штатному режимі: кількість громадян, що виїжджають із України, зменшилась.
В штатному режимі працюють всі медичні заклади району. Аптеки працюють згідно встановлених графіків. Медичні препарати першої необхідності постійно завозяться. В районі продовжується вакцинація населення від COVID-19, так і від інших небезпечних захворювань. Усі вакцини є в наявності. У пункті переливання крові Болградської районної лікарні Болградської міської ради чекають на донорів для поповнення банку крові. Особливо гостро необхідна кров із негативним резус-фактором.
Також продовжується робота щодо створення матеріального резерву продовольства для потреб населення району. В кожної ОТГ Болградського району створені логістичні центри. Постійно ведеться робота з їх поповнення продуктами першої необхідності задля забезпечення населення на особливий період.
Населення Болградського району забезпечено частково основними продуктами харчування, санітарно-гігієнічними засобами. Серйозних перебоїв із постачанням продуктів немає. Гострої нестачі палива на автозаправних станціях не спостерігається. Паливо є для підприємств та частково для населення.
Також, проводиться робота щодо надання державної підтримки аграріям у проведенні комплексу весняно-польових робіт 2022 року, а саме, забезпечення паливно-мастильними матеріалами, добривами, засобами захисту рослин та посівним матеріалом під час проведення посівної компанії. Сільгосппідприємства району на 70% забезпечені пальним, на 65% – насінням. Триває робота з обрізки виноградників. На сьогоднішній день обрізано 80% від загальної площі по району, тобто 4303 га. Крім того в районі головним управлінням Держпроспоживслужби в Одеській області здійснюється контроль за регулювання цін на істотно значущі соціальні товари. Болградським районним управлінням Держпроспоживслужби в Одеській області проводиться моніторинг цін та фіксуються порушення.
З метою сприяння громадянам Болградського району у подоланні складних життєвих обставин у зв’язку зі збройною агресією російської федерації проти України, забезпечення оперативної координації заходів з вирішення проблемних питань у гуманітарній та соціальній сферах при Болградській районній військовій адміністрації утворено Координаційний штаб з гуманітарних та соціальних питань. На даний час проводиться наповнення Штабу необхідними продуктами харчування та іншими засобами. Допомога гуманітарного штабу буде надаватись батальйону територіальної оборони, військовослужбовцям Збройних Сил України, внутрішньо-переміщеним та малозабезпеченим особам (при собі необхідно мати паспорт). Координаційний штаб розташовано за адресою: м. Болград, пр. Соборний, 149, I поверх.
Відділення банків працюють згідно встановлених графіків. Банкомати постійно поповнюються.
В Болградському районі активно проводиться волонтерська діяльність, жителі району плетуть маскувальні сітки, збирають допомогу всім, хто потребує, активно йдуть в Тероборону. На території Болградської міської ради продовжує працювати пункт тимчасового перебування осіб.
Територіальними громадами району з місцевого бюджету було виділено та профінансовано 1085,7 тис. грн. на підтримку підрозділу територіальної оборони району та 139,7 тис. грн. на підтримку Болградського ТРЦК та СП. Крім того з місцевих бюджетів для підтримки малозабезпечених осіб та тимчасово переміщених осіб закуплено продукти харчування (соціальні пакети) на суму 468,5 тис. грн. Ще планується закупити продуктові пакети на суму 3000,0 тис. грн.
З початку збройної агресії російської федерації проти України волонтерськими організаціями району та територіальними громадами була зібрана велика кількість гуманітарної допомоги, яка направлена військовим Збройних Сил України міста Миколаїв, Одеси, Києва, Донецької та Дніпропетровської області.
Крім того, надана допомога ПКШР “Ізмаїл” (прикордонники), відділу прикордонної служби “Нові Трояни”, підрозділам територіальної обороні м. Болград, Арциз, Тарутине та Одеса. В громадах району видають продуктові пакети для прийомних сімей, дитячого будинку сімейного типу, одиноким пенсіонерам, інвалідам, сім’ям з дітьми, що потребують постійної соціальної підтримки.
Також волонтери м. Болград в закладах «Пицца Рио» та «Сели Поели» біженцям, які приїхали до м. Болград видавали дитячі речі, дитяче харчування, суміші, підгузки, медикаменти, харчові пакети.
Дякую усім, хто приєднався до волонтерській діяльності та надає допомогу усім хто її потребує.
БОЛГРАДСЬКИЙ РАЙОН – ЦЕ УКРАЇНА!
НАЧАЛЬНИК БОЛГРАДСЬКОЇ РАЙОННОЇ ВІЙСЬКОВОЇ АДМІНІСТРАЦІЇГЕННАДІЙ БАМБУРА