1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ДО УВАГИ МЕШКАНЦІВ РАЙОНУ!ОПЕРАТИВНА...

ДО УВАГИ МЕШКАНЦІВ РАЙОНУ!ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ СТАНОМ НА 09.00 28 БЕРЕЗНЯ 2022 РОКУ ЩОДО СИТУАЦІЇ В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ

Болградська районна військова адміністрація інформує:
За минулу добу загальна ситуація в Болградському районі залишається спокійною. Надзвичайних подій, захоплень адмінбудівель, бойових дій – немає. Об’єкти життєзабезпечення працюють у штатному режимі. Криміногенний стан в районі контрольований правоохоронними органами, випадків мародерства не зафіксовано. На території району діє комендантська година з 20:00 до 06:00. Прикордонні пункти пропуску працюють у штатному режимі.
В районі працюють всі медичні заклади. Аптеки працюють згідно встановлених графіків. Медичні препарати першої необхідності постійно завозяться.
Населення Болградського району забезпечено частково основними продуктами харчування, санітарно-гігієнічними засобами. Серйозних перебоїв із постачанням продуктів немає. Гострої нестачі палива на автозаправних станціях не спостерігається. Паливо є для підприємств та частково для населення, ціни на пальне стабілізовано.
Координаційний штаб з гуманітарних та соціальних питань при Болградській районній військовій адміністрації отримав гуманітарну допомогу з Р. Болгарія, Р. Румунія г. Тулче та гуманітарного штабу «Одесса, как она есть».
В районі продовжується робота щодо створення матеріального резерву продовольства для потреб населення району. В кожної ОТГ Болградського району створені логістичні центри.
Координаційний штаб з гуманітарних та соціальних питань при Болградській РВА отримала від Одеської обласної військової адміністрації сухе молоко – 12,7 тон., м’ясо замороженої тушки куриці – більш 20 тон., кондитерські вироби – 18 тон., мінеральну воду – 12,5 тон. Дана продукція розподілена між громадами Болградського району та направлена до логістичних центрів громад.
З координаційного штабу була видана допомога у вигляді медикаментів Болградському центру ПСМД, Тарутинській ОТГ у вигляді продовольчих та непродовольчих товарів та Болградському РТЦК та СП було видано 20 пар взуття для військовослужбовців.
Кожен день внутрішньо-переміщеним та малозабезпеченим особам видається одяг, дитяче харчування та підгузки. Координаційний штаб розташовано за адресою: м. Болград, пр. Соборний, 149, I поверх.
Сільгосппідприємствами Болградського району активно проводиться комплекс весняно-польових робіт. Наразі проводиться підготовка ґрунту під посів ярових культур та посів.
Також в районі розпочато роботу з формування у кожному старостинському окрузі добровольчих формувань територіальних громад.
У Болграді пройшов благодійний ярмарок, у якому взяли участь майстрині та волонтери Болградської ОТГ. Було зібрано понад 10 тис. грн., які будуть направлені на потреби 88-го окремого батальйону морської піхоти.
БОЛГРАДСЬКИЙ РАЙОН – ЦЕ УКРАЇНА!
НАЧАЛЬНИК БОЛГРАДСЬКОЇ РАЙОННОЇ ВІЙСЬКОВОЇ АДМІНІСТРАЦІЇГЕННАДІЙ БАМБУРА