1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ СТАНОМ НА...

ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ СТАНОМ НА 09.00 18 БЕРЕЗНЯ 2022 РОКУ ЩОДО СИТУАЦІЇ В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ

Болградська районна військова адміністрація інформує:

За минулу добу загальна ситуація в Болградському районі залишається спокійної. Надзвичайних подій, захоплень адмінбудівель, бойових дій – немає. Об’єкти життєзабезпечення працюють у штатному режимі.

На блокпостах в Арцизі, Тарутине та Болграді продовжують нести службу Болградський районний відділ поліції ГУ НП в Одеській області та батальйон територіальної оборони Болградського району. Криміногенний стан в районі контрольований правоохоронними органами, випадків мародерства не зафіксовано. На території  району діє комендантська година з 20:00 до 06:00.

В районі продовжується робота щодо створення матеріального резерву продовольства для потреб населення району, надання державної підтримки аграріям у проведенні комплексу весняно-польових робіт та  регулювання цін на істотно значущі соціальні товари відповідно до постанови КМУ «Про заходи щодо стабілізації цін на товари, що мають істотну соціальну значущість, товари протиепідемічного призначення».

Наразі сільськогосподарськими підприємствами району створюється резерв борошна, олії, круп та інших продуктів  для населення району.

Крім того при Болградській районній військовій адміністрації утворено Координаційний штаб з гуманітарних  та соціальних питань.

Населення Болградського району забезпечено частково основними продуктами харчування, санітарно-гігієнічними засобами. Серйозних перебоїв із постачанням продуктів немає. Гострої нестачі палива на автозаправних станціях не спостерігається. Паливо є для підприємств та частково для населення.

Відділення банків працюють згідно встановлених графіків. Банкомати постійно поповнюються.

В штатному режимі працюють всі медичні заклади району. Аптеки працюють згідно встановлених графіків. В районі продовжується вакцинація населення від COVID-19, так і від інших небезпечних захворювань, у тому числі від поліомієліту. Усі вакцини є в наявності.

Пункт тимчасового перебування осіб продовжує працювати на території Болградської міської ради у Болградському ЗЗСО № 3, м. Болград, вул. Ямбольська, 13 та у Болградському ЗЗСО № 2, м. Болград, вул. 28 Червня, 2.

Крім того з метою надання необхідної допомоги, в умовах воєнного стану, тим, хто цього потребує при Болградській районній військовій адміністрації працює телефон цілодобової «гарячої лінії» в Болградському районі: (04846) 4-24-82.

Збір підписів щодо закриття неба над Україною триває. Станом на 17 березня 2022 року  зібрано 39393 підпис мешканців району.

БОЛГРАДСЬКИЙ РАЙОН – ЦЕ УКРАЇНА!

НАЧАЛЬНИК БОЛГРАДСЬКОЇ РАЙОННОЇ ВІЙСЬКОВОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

ГЕННАДІЙ БАМБУРА