1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ СТАНОМ НА...

ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ СТАНОМ НА 09.00 24 БЕРЕЗНЯ 2022 РОКУ ЩОДО СИТУАЦІЇ В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ

Сьогодні вже місяць, як ведеться запекла боротьба українського народу проти російської агресії. Це місяць нашої незламності. Україна не тільки стримує російську армію, але й на дипломатичному рівні перемагає свого ворога. Увесь світ захоплюється стійкістю України, мужністю її воїнів, національним єднанням у боротьбі за свої цінності.
Болградська районна військова адміністрація інформує: За минулу добу загальна ситуація в Болградському районі залишається спокійною. Надзвичайних подій, захоплень адмінбудівель, бойових дій – немає. Об’єкти життєзабезпечення працюють у штатному режимі. Криміногенний стан в районі контрольований правоохоронними органами, випадків мародерства не зафіксовано. На території району діє комендантська година з 20:00 до 06:00. Прикордонні пункти пропуску працюють у штатному режимі.
В районі працюють всі медичні заклади. Аптеки працюють згідно встановлених графіків. Медичні препарати першої необхідності постійно завозяться.
Населення Болградського району забезпечено частково основними продуктами харчування, санітарно-гігієнічними засобами. Серйозних перебоїв із постачанням продуктів немає. Гострої нестачі палива на автозаправних станціях не спостерігається. Паливо є для підприємств та частково для населення, ціни на пальне стабілізовано.
Сільгосппідприємствами Болградського району активно проводиться комплекс весняно-польових робіт. На сьогоднішній день посіяно озимих на зерно 97 785 га, з них : озимої пшениці – 49 583 га, озимого ячменю – 48 202 га, ріпаку – 17 614 га. Наразі проводиться оранка землі та посів ярових культур.
Сільгосппідприємства району на 70% забезпечені пальним, на 65% насінням. Додатково проведена робота с підприємствами району, в яких не вистачає пального для проведення весняно-польових робіт. Також триває робота з обрізки виноградників. На сьогоднішній день обрізано 80% від загальної площі, тобто 4303 га.
В районі продовжується робота щодо створення матеріального резерву продовольства для потреб населення району. В кожній ОТГ Болградського району створені логістичні центри. Постійно ведеться робота з їх поповнення продуктами першої необхідності задля забезпечення населення на особливий період.
При Болградській районній військовій адміністрації продовжує роботу Координаційний штаб з гуманітарних та соціальних питань. На даний час проводиться наповнення Штабу необхідними продуктами харчування та іншими засобами та видача допомоги дітям внутрішньо-переміщених та малозабезпечених осіб. Координаційний штаб розташовано за адресою: м. Болград, пр. Соборний, 149, I поверх.
Президентом, Урядом та Верховною радою розпочата робота щодо запуску економіки в регіонах та створено усі умови для того, щоб бізнес міг працювати. Болградською районною військовою адміністрацією проводиться роз’яснювальна робота з представниками бізнесу щодо основних напрямків підтримки бізнесу та населення під час воєнного часу.


БОЛГРАДСЬКИЙ РАЙОН – ЦЕ УКРАЇНА!


НАЧАЛЬНИК БОЛГРАДСЬКОЇ РАЙОННОЇ ВІЙСЬКОВОЇ АДМІНІСТРАЦІЇГЕННАДІЙ БАМБУРА