1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ЩОТИЖНЕВА АПАРАТНА НАРАДА НАЧАЛЬНИКА...

ЩОТИЖНЕВА АПАРАТНА НАРАДА НАЧАЛЬНИКА БОЛГРАДСЬКОЇ РВА


29 березня 2022 року під головування начальника Болградської військової адміністрації Геннадія Бамбури пройшла апаратна нарада з заступниками начальника та керівниками структурних підрозділів районної військової адміністрації.
Про стан ведення договірної роботи та укладання договорів оренди Болградською районною військовою адміністрацією доповів начальник юридичного сектору Сергій Станков. Він зазначив, що Договори (господарські, оренди, тощо), додаткові угоди та документи, що є додатками до них, укладаються у письмовій формі виключно державною мовою, з урахуванням особливостей, визначених певним видом правочину.
Під договірною роботою розуміються робота з договорами, які укладаються від імені районної військової адміністрації з питань матеріально-технічного, інформаційно-комп’ютерного та господарського забезпечення діяльності районної військової адміністрації, договори, які укладаються в порядку та на умовах, передбачених законодавством про здійснення публічних закупівель.
Також дія цього Порядку поширюється на меморандуми, угоди про співробітництво тощо, крім міжнародних договорів та договорів, порядок укладання яких регулюється спеціальним законодавством, зокрема, водним, земельним законодавством і законодавством про працю.
Договори від імені районної державної адміністрації укладаються в письмовій формі за підписом начальника районної військової адміністрації або уповноваженої ним особи.
Закупівля товарів, робіт і послуг в районній військовій адміністрації здійснюється з урахуванням особливостей, визначених Законом України «Про публічні закупівлі» та актами районної державної адміністрації з цих питань.
Укладання договорів за результатами проведеної процедури закупівлі за бюджетні кошти здійснюється з урахуванням особливостей, визначених Законом України «Про публічні закупівлі».
У випадку, якщо предмет закупівлі не підпадає під дію законодавства про публічні закупівлі, договори укладаються за рішенням Уповноваженої особи.
Договори, що містять бюджетні фінансові зобов’язання районної військової адміністрації, укладаються на строк до кінця бюджетного року, але в будь-якому разі до повного виконання взятих за договором зобов’язань у частині проведення розрахунків за поставлений товар (здійснені роботи, отримані послуги).
Болградської районною військовою адміністрацією було укладено 231 договір про виконання мобілізаційного завдання та 2 договору оренди нерухомого майна (орендодавець будівлі та земельної ділянки).
Відділом фінансів районної військової адміністрації в 2021 році було укладено 15 господарських договорів, які діяли протягом 2021 року.
Службою у справах дітей районної військової адміністрації в 2021 році було укладено 19 господарських договорів, які діяли протягом 2021 року.
Також службою у справах дітей було укладено 2 договори про організацію діяльності дитячого будинку сімейного типу та 26 договорів про влаштування дітей до прийомної сім’ї.
Управлінням соціального захисту населення районної військової адміністрації в 2021 році було укладено 24 господарських договорів, які діяли протягом 2021 року.
Також управлінням соціального захисту населення було укладено 11 цивільно-правових договорів (залучення до праці).Здебільшого господарські договори укладалися щодо поставки паливно-мастильних матеріалів та запасних частин, купівлі програмного забезпечення та комп’ютерного обладнання, канцелярських товарів тощо.
Крім того, начальник Болградської районної військової адміністрації Геннадій Бамбура надав доручення присутнім ознайомитись із законопроектом №7153, який забезпечить діяльність державної влади та місцевого самоврядування на період війни.
Законопроект дає голові громади, де не ведуться бойові дії, право на одноосібне прийняття рішень, необхідних для реалізації режиму воєнного стану, зокрема: затвердження тимчасової структури виконкому; внесення змін до місцевого бюджету; утворення нових виконавчих органів; управління комунальним майном та підприємствами; боротьба зі стихійними лихами та небезпечними відходами.
А також Верховна Рада проголосувала за Закон України №7178 про забезпечення продовольчої безпеки в умовах воєнного стану.
Як ідеться у документі, нині продовольча безпека держави набуває критичного значення й це вимагає невідкладного використання всіх доступних сільськогосподарських угідь для проведення посівної кампанії.
У завершенні наради Геннадій Бамбура зазначив, що державні службовці Болградської військової адміністрації приєднались до акції та перерахували на рахунок фонду середньоденну заробітну плату.
Болградська РВА просить громади, підприємства, організації та установи Болградського району долучиться до збору коштів до обласного фонду «Оборона Одещини». Реквізити рахунків обласного фонду «Оборона Одещини» розміщено на сайті Болградської РВА.