1. /
  2. Новини
  3. /
  4. У БОЛГРАДСЬКІЙ РВА ОБГОВОРИЛИ...

У БОЛГРАДСЬКІЙ РВА ОБГОВОРИЛИ РЯД ВАЖЛИВИХ ДЛЯ ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ РАЙОНУ ПИТАНЬ

Сьогодні, 16 березня 2022 року, відбулась нарада за головуванням заступника начальника Болградської районної військової адміністрації Дмитра Димітрова з керівниками структурних підрозділів РВА, начальником управління Держпродспоживслужби в Болградському районі Одеської області та керівництвом Болградської районної ради.


Під час наради було обговорено ряд важливих для життєдіяльності Болградського району проблемних питань: виконання вимог постанови КМУ «Деякі питання бронювання військовозобов’язаних в умовах правового режиму воєнного стану», підготовки сільгосппідприємств Болградського району до комплексу весняно-польових робіт 2022 року, про регулювання цін на істотно значущі соціальні товари відповідно до постанови КМУ «Про заходи щодо стабілізації цін на товари, що мають істотну соціальну значущість, товари протиепідемічного призначення», а також про створення та наповнення продуктами харчування логістичних центрів Болградського району.


Стосовно постанови КМУ «Деякі питання бронювання військовозобов’язаних в умовах правового режиму воєнного стану» керівникам підприємств, установ та організацій галузей агропромислового виробництва необхідно подати документи на бронювання військовозобов’язаних по оновленій процедурі. Пропозиції щодо бронювання аграрії направляють до Міністерства аграрної політики та продовольства України самостійно. Максимальна відстрочка від призову — шість місяців. На сьогоднішній день з аграріями району проведена відповідна робота та наразі в Болградському заброньовано осіб 4-ма сільгосппідприємствами. Робота у даному напрямку продовжується.


Також, розглядалось питання організації роботи аграрного сектору під час проведення весняно – польових робіт 2022 року, а саме, забезпечення аграріїв району паливно-мастильними матеріалами, добривами, засобами захисту рослин та посівним матеріалом під час проведення посівної компанії. Під час наради було обговорено ряд проблемних питань, з якими стикаються представники аграрного сектору, які будуть доведені до керівництва Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОВА для подальшого їх вирішення на рівні Міністерства аграрної політики та продовольства України.


Начальник управління Держпродспоживслужби в Болградському районі Одеської області Сергій Атмажов зазначив перелік товарів, які мають істотну соціальну значимість, товари протиепідемічного призначення. До них входять: хліб житньо-пшеничний, батон, крупа гречана, цукор-пісок, борошно пшеничне вищого ґатунку, вермішель з борошна пшеничного вищого ґатунку, молоко пастеризоване жирністю 2,5 відсотка (у плівці), олія соняшникова, яйця курячі категорії с1, птиця (тушка куряча) та масло вершкове жирністю 72,5 відсотка,вода мінеральна негазована, природний газ, електрична енергія, бензин марок А-92 та А-95, дизельне паливо.


При формуванні роздрібних цін на вищевказані основні продовольчі товари рівень торговельної надбавки не повинен перевищувати 10% до оптово-відпускної ціни з урахуванням рекламних, маркетингових, логістичних послуг, послуг з підготовки, обробки, пакування, інших послуг, пов’язаних з реалізацією продукції кінцевому споживачу.


Контроль за цінами здійснює головне управління Держпроспоживслужби в Одеській області, але Болградське Управління має право проводити моніторинг цін та фіксувати порушення.


!!!ВАЖЛИВО: регулюються лише ті ціни на товари, які вказані в переліку, зазначеному вище.


У завершенні наради обговорили створення матеріального резерву в логістичних центрах району для забезпечення населення у складні часи необхідними продуктами харчування. Логістичними центрами було вирішенно обрати: один районний – в м. Болград та окремо в кожній ОТГ району.Наразі сільськогосподарськими підприємствами району створюється резерв борошна для населення району.