1. /
  2. Новини
  3. /
  4. УКРАЇНА ПЕРЕМОЖЕ, АЛЕ ВАЖЛИВО...

УКРАЇНА ПЕРЕМОЖЕ, АЛЕ ВАЖЛИВО ЗБЕРЕГТИ ЯКОМОГА БІЛЬШЕ ЖИТТІВ ТА НЕ ДОПУСТИТИ ЩЕ ЗНАЧНІШИХ ВТРАТ І РУЙНУВАНЬ

Україна сьогодні платить жахливу ціну за свою свободу й незалежність і обов’язково переможе. Але потрібно зробити все можливе, щоб зберегти якомога більше життів і максимально зменшити руйнування. Про це заявив керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак в інтерв’ю телеведучому Вадиму Карп’яку, яке транслювалося в ефірі інформаційного марафону «Єдині новини #UАразом».

«Усі сьогодні розуміють, що ми переможемо. Але для нас важливо, щоб ми перемогли й максимально зробили все, щоб наші люди були живі, здорові. Щоб ворог не зруйнував іще більше наші міста, що відбувається щоденно», – зазначив він.

Андрій Єрмак зауважив, що для Президента Володимира Зеленського загибель кожного українця – це особиста трагедія. А сьогодні, напевно, немає родини в Україні, яку б не зачепила війна з Росією.

За його словами, наша держава й надалі домагатиметься збільшення допомоги, зокрема щодо постачання зброї, і це питання – під постійним особистим контролем Президента України Володимира Зеленського.

Андрій Єрмак констатував, що наші іноземні партнери запізно реагують на загрози. Але сьогодні уряди деяких держав можуть подивитись у вікно й побачити сотні тисяч людей, які підтримують Україну.

«Тому що народи світу вже сьогодні зробили свій вибір. Вони всі – з Україною, вони всі – на боці добра», – сказав він.

Також Андрій Єрмак наголосив, що Президент Володимир Зеленський і його команда чесно й відверто говорять з усіма партнерами нашої країни, щиро дякують за ту допомогу, яка надається, але також кажуть про те, чого Україна потребує.

«Коли я даю інтерв’ю американським журналістам, спілкуюся практично щодня з радником Президента США з національної безпеки Джейкобом Салліваном, я говорю, що ми їм дуже вдячні. І справді Президент Байден краще знає Україну, ніж будь-який Президент США. І він зробив для України більше, ніж будь-який інший Президент. Але цього недостатньо. І ми говоримо про це чесно. Ми говоримо, що нам потрібно», – зазначив він.

Керівник Офісу Президента переконаний, що перемога України в цій боротьбі буде перемогою всього демократичного світу, зокрема Сполучених Штатів і особисто Президента Байдена.

Він також зазначив, що в Україні сьогодні чітко розуміють, хто є її справжнім другом, швидко ухвалює важливі рішення, а хто говорить одне, а робить інше.

«Це не є аргументом для того, щоб сваритися. Тому що треба розуміти, що кожна країна відстоює свої інтереси. Але якщо ми бачимо якісь подвійні стандарти – ми про це говоримо», – резюмував керівник Офісу Президента.