1. /
  2. Новини
  3. /
  4. В БОЛГРАДСЬКІЙ РВА ПРОЙШЛА...

В БОЛГРАДСЬКІЙ РВА ПРОЙШЛА СЕЛЕКТОРНА НАРАДА З ПИТАНЬ КООРДИНАЦІЇ ГУМАНІТАРНОЇ ДОПОМОГИ В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ

Сьогодні начальник Болградської районної військової адміністрації Геннадій Бамбура спільно з головою Координаційного штабу з гуманітарних та соціальних питань при Болградській районній військовій адміністрації Артемом Булгару провели з головами громад Болградського району селекторну нараду з питань надання необхідної гуманітарної допомоги громадам району.
Основним питанням наради стало налагодження взаємодії між громадами району та координаційним штабом в питанні наповнення логістичних центрів, а також необхідності налагодження напряму взаємодії між громадами району та міжнародними й вітчизняними донорами.
Голова Координаційного штабу з гуманітарних та соціальних питань при Болградській районній військовій адміністрації Артем Булгару наголосив на необхідності залучення представників бізнесу, які є вихідцями з Болградського району, задля надання гуманітарної допомоги.
Начальник Болградської районної військової адміністрації Геннадій Бамбура звернув увагу очільників громад на необхідності розміщення у логістичних центрах продовольчих товарів довгого зберігання, які формують продовольчий резерв району. До переліку таких товарів відноситься: борошно, олія соняшникова, цукор, мед, різні крупи, макарони, картопля, овочі, м’ясо, консерви, сіль.
Зазначимо, що з моменту створення Координаційного штабу була отримана гуманітарна допомога від Р. Болгарія, Р. Румунія, гуманітарного штабу «Одеса як вона є» та волонтерських організацій.
Медичні препарати, які надходять від партнерів, координаційний штаб передає до медичних закладів району.Всі швидкопсувні товари, дитяче харчування, підгузки та одяг видаються внутрішньо-переміщеним та малозабезпеченим особам. У пріоритеті – маленькі діти.
На даний час в Болградському районі зареєстровано більш 2 тисяч внутрішньо-переміщених осіб. З кожним днем кількість зазначених осіб збільшується.
Також координаційний штаб надає допомогу батальйону територіальної оборони, військовослужбовцям ЗСУ й Болградському РТЦК та СП.
По завершенню наради начальник Болградської районної військової адміністрації Геннадій Бамбура надав доручення головам громад сформувати перелік товарів, які вже є на складах логістичних центрів Болградського району задля виявлення потреб громади у невистачаючих товарах.