1. /
  2. Новини
  3. /
  4. В УКРАЇНІ СЬОГОДНІ ВІДКРИВАЄТЬСЯ...

В УКРАЇНІ СЬОГОДНІ ВІДКРИВАЄТЬСЯ НИЗКА ГУМАНІТАРНИХ КОРИДОРІВ, ТРИВАЄ РОБОТА НАД НОВИМИ МАРШРУТАМИ ДЛЯ ДОСТАВКИ ДОПОМОГИ В ПОСТРАЖДАЛІ ВІД ОБСТРІЛІВ РЕГІОНИ

Сьогодні з 9:00 відкривається низка гуманітарних коридорів для евакуації мешканців із населених пунктів України, які особливо постраждали внаслідок обстрілів з боку російських військ. Про це повідомила віце-прем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук. 

Зокрема, за її словами, відкривається коридор з Маріуполя до Запоріжжя (за маршрутом Маріуполь – Портівське – Мангуш – в обхід Нікольського – село Республіка – Розівка – Більмак – Пологи – Оріхів – Запоріжжя) з обов’язковим розмінуванням усього маршруту.

«Із Запоріжжя вийде колона з гуманітарним вантажем і автобусами до Маріуполя. Чекаємо й сподіваємося, що сьогодні маршрут запрацює», – зазначила Ірина Верещук.

Також запускається коридор з міста Пологи Запорізької області в напрямку Запоріжжя (Пологи – Токмак – Василівка – Кам’янське – Запоріжжя). Із Запоріжжя вийде колона з гуманітарним вантажем і автобусами для евакуації людей з Пологів.

З Волновахи до Покровська Донецької області відкривається гуманітарний коридор за маршрутом Волноваха – Валер’янівка – Новоандріївка – Кирилівка – Вугледар – Покровськ. 

«Також дуже сподіваємося, що сьогодні цей маршрут запрацює», – сказала віце-прем’єр-міністр.

Запускається й коридор з Енергодара до Запоріжжя за маршрутом Енергодар – Дніпрорудне – Василівка – Запоріжжя. 

Відкривається коридор з міста Ізюм у місто Лозова Харківської області за маршрутом Ізюм – Мала Комишуваха – Барвінкове – Близнюки – Лозова. Автобуси для евакуації заїдуть з міста Лозова, також заплановане постачання гуманітарного вантажу. 
Запускається коридор з міста Буча Київської області в Київ за маршрутом Буча – Ворзель – Михайлівка-Рубежівка – Шпитьки – Білогородка – Київ. Для евакуації людей будуть відправлені автобуси з Києва.

Також відкриваються коридори: 

З Гостомеля Київської області до Києва за маршрутом Гостомель – Буча – Михайлівка-Рубежівка – Шпитьки – Петрушки – Білогородка – Київ. Для евакуації людей також будуть направлені автобуси з Києва.

Із селища Козаровичі Київської області в Київ за маршрутом Козаровичі – Лютіж – Старі Петрівці – Нові Петрівці – Вишгород – Київ. Для евакуації людей будуть направлені автобуси з Києва.

Із села Микуличі Київської області в Київ за маршрутом Микуличі – Немішаєве – Ворзель – Михайлівка-Рубежівка – село Мрія – Петрушки – Білогородка – Київ. Для евакуації людей будуть направлені автобуси з Києва.

З міста Андріївка Київської області в Житомир за маршрутом Андріївка – Липівка – Макарів – Небелиця – Ставище – Кочерів – Коростишів – Глибочиця – Житомир. Для евакуації людей будуть направлені автобуси з Києва.

З міста Макарів Київської області в Житомир за маршрутом Макарів – Небелиця – Ставище – Кочерів – Коростишів – Глибочиця – Житомир. Для евакуації людей будуть направлені автобуси з Києва.

З Бородянки Київської області в Житомир за маршрутом Бородянка – Пісківка – Малин – Радомишль – Житомир. Для евакуації людей будуть направлені автобуси з Києва.

«Бородянка вчора не запрацювала, про що було повідомлено Червоний Хрест. І я щиро сподіваюся, що сьогодні запрацює», – зауважила віце-прем’єр-міністр.

Ірина Верещук додала, що розробляються нові маршрути гуманітарних коридорів, якими привезуть необхідні медикаменти, воду, продукти до Херсонської, Чернігівської, Харківської та інших областей, які дуже цього потребують.