1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ДО УВАГИ МЕШКАНЦІВ РАЙОНУ!...

ДО УВАГИ МЕШКАНЦІВ РАЙОНУ! ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ СТАНОМ НА 09.00 06 КВІТНЯ 2022 РОКУ ЩОДО СИТУАЦІЇ В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ

Болградська районна військова адміністрація інформує:

За минулу добу загальна ситуація в Болградському районі залишається спокійною. Надзвичайних подій, захоплень адмінбудівель, бойових дій – немає. Об’єкти життєзабезпечення працюють у штатному режимі. Криміногенний стан в районі контрольований правоохоронними органами, випадків мародерства не зафіксовано. Прикордонні пункти пропуску працюють у штатному режимі. На території  району діє комендантська година з 21:00 до 06:00.

Сільгосппідприємствами Болградського району  активно проводиться комплекс весняно-польових робіт. На сьогоднішній день сільськогосподарськими підприємствами посіяно: гороху – 1800 га, ярої пшениці – 700 га, ярого ячменю – 2103 га, ярого ріпаку – 300 га, вівса 184 га та соняшнику 9959 га. Також планується посів 7804 га кукурудзи на зерно. Для успішного проведення комплексу весняно-польових робіт господарствами району в більшої частині завезено дизельне паливо та насіння.

В районі працюють всі медичні заклади. Аптеки працюють згідно встановлених графіків. Медичні препарати першої необхідності постійно завозяться.

Населення Болградського району частково забезпечено основними продуктами харчування, санітарно-гігієнічними засобами. Серйозних перебоїв із постачанням продуктів немає. Гострої нестачі палива на автозаправних станціях не спостерігається. Паливо є для підприємств та для населення.

  В районі активно проводиться робота щодо реєстрації внутрішньо-переміщених осіб. На сьогоднішній день  в Болградському районі зареєстровано  2621 внутрішньо-переміщена особа, в тому числі діти – 973 особи, особи з інвалідністю – 58 осіб. Громадами району визначено 4030 місць для розміщення внутрішньо переміщених осіб. Зазначеної категорії осіб надається гуманітарна допомога у вигляді продовольчих та непродовольчих товарів.

В Болградській районної військовій адміністрації створено кол-центр для збору інформації щодо потреб та пунктів розміщення внутрішньо-переміщених осіб в Болградському районі. Відповідальними особами за прийняття дзвінків від внутрішньо переміщених осіб до кол-центру визначені:

  • перший заступник начальника управління соціального захисту населення районної військової адміністрації, телефон для довідок 0939836687.
  • начальник відділу соціальної підтримки пільгових категорій населення та осіб з інвалідністю управління соціального захисту населення районної військової адміністрації, телефон для довідок 0635349645.

В районі продовжується робота щодо створення матеріального резерву продовольства для потреб населення району. В кожній ОТГ Болградського району створені логістичні центри. Координаційний штаб з гуманітарних  та соціальних питань при Болградській РВА отримує від вітчизняних та міжнародних донорів гуманітарну допомогу.

В Болградському районі активно проводиться волонтерська діяльність, жителі району збирають допомогу всім, хто її потребує. На території Болградської міської ради продовжує працювати пункт тимчасового перебування осіб.

БОЛГРАДСЬКИЙ РАЙОН – ЦЕ УКРАЇНА!

НАЧАЛЬНИК БОЛГРАДСЬКОЇ РАЙОННОЇ ВІЙСЬКОВОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

ГЕННАДІЙ БАМБУРА