1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ІНОЗЕМНІ СТУДЕНТИ ЦЬОГО РОКУ...

ІНОЗЕМНІ СТУДЕНТИ ЦЬОГО РОКУ ЗМОЖУТЬ ВСТУПИТИ ДО ЗВО УКРАЇНИ

Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет під час брифінгу в Українському медіацентрі заявив, що прийняття іноземних студентів до вищих навчальних закладів України цього року не буде скасовано, навіть попри повномасштабну російську агресію.

«На сьогодні ми плануємо провести вступну онлайн-кампанію. Є деякі питання, але ми їх вирішимо, аби українська освіта була затребуваною у всьому світі, незалежно від безпекової ситуації», – зазначив Сергій Шкарлет.

За словами Міністра, станом на 1 січня 2022 року в Україні до повномасштабного російського вторгнення навчалися майже 80 тисяч іноземців. Сергій Шкарлет зазначив, що за останні два роки в Україні значно зросла кількість іноземних студентів, що свідчить про довіру до національної системи освіти.

Також він повідомив про формат складання національного мультипредметного тесту, який складатиметься із завдань з математики, української мови та історії України. 

«Ми спробуємо організувати три сесії, щоб охопити максимальну кількість майбутніх студентів. Загалом діти зможуть зареєструватися на 28 спроб, тобто двічі на день», – сказав Сергій Шкарлет.

Крім того, буде проведений імітаційний онлайн-тест національного мультипредметного тесту, щоб учасники змогли оцінити свій рівень знань .

Нагадаємо, FISU та EUSA підтримають українських спортсменів.