1. /
  2. Новини
  3. /
  4. МІНРЕІНТЕГРАЦІЇ: УКРАЇНСЬКІ СТУДЕНТИ, ЯКІ...

МІНРЕІНТЕГРАЦІЇ: УКРАЇНСЬКІ СТУДЕНТИ, ЯКІ НАВЧАЮТЬСЯ В ЗАКОРДОННИХ ВИШАХ, МАЮТЬ ПРАВО ПЕРЕТИНАТИ КОРДОН

До Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України все частіше надходять запити від українських студентів, які навчаються в іноземних закладах вищої освіти, – чи можуть вони перетинати державний кордон. Надходять також і скарги таких студентів на складнощі під час спроб перетину.

Зокрема, прикордонники інколи не враховують дозволи на перетин кордону, видані у територіальному центрі комплектування.

Наголошуємо, що – відповідно до листа Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного – військкомати отримали розпорядження надавати відстрочку та дозвіл на перетин кордону тим, хто навчається в іноземних вишах.

Для цього студенту необхідно мати такі документи:

– відстрочку від призову, яку можна оформити у територіальному центрі комплектування за місцем прописки на підставі довідки з вишу, де навчається студент;

– дозвіл на перетин кордону від керівника відповідного центру комплектування за місцем прописки; його можна отримати на підставі примітки про відстрочку та документів, що підтверджують навчання в іноземному університеті.

Якщо у вас виникають проблемні питання із зазначеної тематики – просимо звертатися на «Гарячу лінію» Мінреінтеграції за номером телефона: +38 044 355 1478 та 0 800 355 1478 – цілодобово. Наші працівники надають фахові відповіді і намагаються допомогти кожному українцю, адже щоразу ситуація індивідуальна й має різний ступінь складності.

Усі дзвінки фіксують, обробляють та узагальнюють. У подальшому інформація передається до відповідних профільних органів для координації діяльності між ДСНС, силами Територіальної оборони Збройних Сил України, місцевими органами виконавчої влади, військово-цивільними адміністраціями з питань розмінування та організації евакуації мирного населення.