1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НАЧАЛЬНИК  БОЛГРАДСЬКОЇ РВА ОЗНАЙОМИВСЯ...

НАЧАЛЬНИК  БОЛГРАДСЬКОЇ РВА ОЗНАЙОМИВСЯ З ПРОВЕДЕННЯМ ВЕСНЯНО-ПОЛЬОВИХ РОБІТ ПІДПРИЄМСТВ РАЙОНУ

Сьогодні начальник Болградської районної військової адміністрації Геннадій Бамбура спільно з заступником начальника Болградської РВА Дмитром Дімитровим здійснили робочий виїзд до сільгосппідприємств ПП «Агропродукт» с. Василівка та СФГ «Іванов і К» с. Каракурт Василівській ОТГ.
Розпочав свою робочу поїздку очільник району з ПП «Агропродукт» де спільно з керівником підприємства Георгієм Калаяновим ознайомився з ходом проведення весняно-польових робіт та станом посівів озимих культур.


Підприємство обробляє 1598 г. озимої пшениці, 540 га озимого ячменя та 1322 га озимого ріпаку, які зрошуються. Посіви озимих культур знаходяться у доброму стані. На сьогоднішній день підприємство завершило посів соняшника – 596 га та розпочало посів кукурудзи на зерно. ПП «Агропродукт» є підприємством, в якому зрошується найбільша площа сільськогосподарських угідь.


Також під час виїзду було обговорено проект реконструкції напірного водогону міжгосподарської системи на землях Василівської ОТГ, який на даний час в процесі реалізації. НСП «Банівка» на сьогоднішній день зрошує більш 1000 га сільськогосподарських земель с. Василівка та с. Баннівка. Крім того, після завершення реконструкції даний водогін забезпечить поповнення Баннівського водосховища з озера Катлабух Ізмаїльського району. Геннадій Васильович обговорив з керівником ПП «Агропродукт» витрати, які підприємством витрачаються на проведення поливу.


У СФГ «Іванов і К» с. Каракурт Геннадій Бамбура спільно з керівником підприємства Леонідом Івановим ознайомились зі станом посівів озимої пшениці та ячменю. Посіви озимих зернових культур знаходяться у доброму стані. Восени дане підприємство посіяло 130 га озимого ріпаку, з яких 70 га було пересіяно у зв’язку з загибеллю посівів. На сьогоднішній день підприємство посіяло 40 га гороху та 110 га соняшника.


Як зазначили керівники обох підприємств на даний час існує проблема з реалізацією продовольчої пшениці. Начальник Болградської районної військової адміністрації Геннадій Бамбура пообіцяв направити клопотання до Аграрного комітету Верховної Ради України щодо встановлення квот на експорт продовольчого зерна.


По завершенню робочої поїздки Геннадій Васильович зазначив, що посівна компанія на Болградщині вже проведена на 50% та успішно рухається до завершення. Сільгоспвиробники продовжують сівбу ярих культур – зернових та технічних. Він впевнений, що в цій важкий час для країни Болградський район зможе забезпечити мешканців необхідним продовольством.