1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НАЧАЛЬНИК ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ВІЙСЬКОВОЇ...

НАЧАЛЬНИК ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ВІЙСЬКОВОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ МАКСИМ МАРЧЕНКО ПРОВІВ ЗУСТРІЧ З ВІЦЕ-СПІКЕРОМ ПАРЛАМЕНТУ ЛИТОВСЬКОЇ РЕСПУБЛІКИ ПАУЛЮСОМ САУДАРГАСОМ І ВІЦЕМАРШАЛЕКОМ ПОЛЬСЬКОГО СЕЙМУ МАЛГОЖАТОЮ ГОСЄВСЬКОЮ

Керівник області подякував польській та литовській делегації за повну підтримку територіальної цілісності нашої країни, за рішуче засудження злочинів проти людства, що коїть російська армія та незаконну війну проти України.

«З початком війни Одеська область стала гуманітарним та логістичним хабом для забезпечення внутрішньо переміщених осіб житлом, продуктами харчування, ліками, медичною допомогою. У зв’язку з повномасштабними військовими діями росії проти України, з порушенням всіх норм міжнародного гуманітарного права, будь-яка підтримка наших країн-партнерів є дуже важливою. Сьогодні війна в Україні – це не просто війна, це злочин проти сучасної цивілізації, геноцид українського народу: російські військові розстрілюють мирних громадян, бойовими машинами давлять на дорогах дітей, ґвалтують жінок» – сказав Начальник Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко.

В свою чергу Паулюс Саударгас підкреслив, що Литва завжди буде з Україною.

«Ми чудово розуміємо, що сьогодні в Україні вирішується майбутнє безпеки не лише самої України, а й Європи загалом. Український кордон став цивілізаційним кордоном, який відокремлює західний світ від злочинного режиму росії. І наші візити в Україну, і безпосередньо до Одеси, є свідченням неймовірної підтримки України з боку Литви. Ви завжди будете мати підтримку в ЄС, НАТО, Європейському парламенті і можете на нас розраховувати», — наголосив Віце-спікер Сейму Литовської Республіки.

Пані Малгожата Госієвська теж висловила своє побратимство та підтримку України.

“Україна – не лише сусід та економічний партнер, але й друг. І нині найважливіше – солідарність з Україною і її підтримка. Я не можу називати це конфліктом, тому що важко закривати очі на смерті людей – військових і цивільних, тому це – війна… Я звертаюся до політиків західних держав – давайте навчимося вивчати досвід і підбивати підсумки історії. росія залишається тією самою. Змінюються лише назви, лідери, але їхні методи залишаються тими самими”, – зазначила віце-маршал сейму Республіки Польща.

В рамках робочої зустрічі Начальник Одеської ОВА Максим Марченко обговорив з Паулюсом Саударгасом та Малгожатою Госєвською можливості посилення подальшої тісної співпраці Одещини між Литвою та польськими воєводствами із забезпечення гуманітарної допомоги, необхідності посилення санкційних заходів проти країни агресора, а також підтримки та розвитку бізнесу. Ці ініціативи можна буде реалізувати в рамках “Люблінського трикутника” – формату, який створений Україною, Польщею та Литвою, для поглиблення взаємодії у питаннях оборони, економіки, торгівлі і туризму.