1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НАПОВНЕННЯ МІСЦЕВИХ БЮДЖЕТІВ ОБГОВОРИЛИ...

НАПОВНЕННЯ МІСЦЕВИХ БЮДЖЕТІВ ОБГОВОРИЛИ З ГОЛОВАМИ ОТГ ПІД ЧАС СЕЛЕКТОРНОЇ НАРАДИ

З метою наповнення місцевих бюджетів Болградського району та підтримки економіки України на період воєнного стану начальник Болградської районної військової адміністрації Геннадій Бамбура спільно з заступником начальника Болградської РВА Дмитром Дімитровим, в.о. начальника відділу фінансів Наталею Пітух та завідувачем сектору внутрішнього аудиту РВА Павлом Синельниковим провели селекторну нараду з головами Арцизької, Бородінської, Тарутинської, Павлівської та Кубейської територіальних громад та їх начальниками фінансових управлінь.

Зазначимо, що данні громади у березні 2022 року не виконали доходну частину місцевих бюджетів, а саме:

Арцизька міська рада у березні 2022 року виконала доходну частину бюджету на 87,9% (недоотримано 1124 тис. грн);

Бородінська селищна рада виконала доходну частину бюджету на 73% (недоотримано 1315,3 тис. грн);

Тарутинська селищна рада виконала доходну частину бюджету на 83,8% (недоотримано 1436 тис. грн);

Павловська сільська рада виконала доходну частину бюджету на 88,6% (недоотримано 252,2 тис. грн);

Кубейська сільська  рада виконала доходну частину бюджету на 60% (недоотримано 526,4 тис. грн).

Під час робочої наради було обговорено питання щодо здійснення заходів по наповненню місцевих бюджетів зазначених громад у період воєнного стану. Головам ОТГ рекомендовано провести роботу з платниками податків, а саме приділити особливу увагу надходженням податку на доходи з фізичних осіб, земельного та єдиного податків.

Як зазначив начальника Болградської РВА  Геннадій Бамбура: «В умовах воєнного стану надзвичайно важливо забезпечити оперативне, належне та безперервне виконання місцевих бюджетів. Кожен підприємець району повинен освідомити, що сплата податків – це його частина, яку він вкладає в перемогу України та підтримку економіки країни».

За дорученням начальника Болградської районної військової адміністрації Геннадія Бамбури голови ОТГ повинні на наступному тижні відзвітувати про проведену роботу та її результати з виконання доходної частини місцевого бюджету перед керівництвом району.

Зазначені робочі наради проводяться з метою недопущення подальшого невиконання бюджету у квітні 2022 року.