1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ СТАНОМ НА...

ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ СТАНОМ НА 09.00 01 КВІТНЯ 2022 РОКУ ЩОДО СИТУАЦІЇ В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ

Болградська районна військова адміністрація інформує:

За минулу добу загальна ситуація в Болградському районі залишається спокійною. Надзвичайних подій, захоплень адмінбудівель, бойових дій – немає. Об’єкти життєзабезпечення працюють у штатному режимі. Криміногенний стан в районі контрольований правоохоронними органами, випадків мародерства не зафіксовано. Прикордонні пункти пропуску працюють у штатному режимі. На території району діє комендантська година з 21:00 до 06:00.

Наказом Начальника Одеської обласної військової адміністрації з 1 квітня 2022 року, дозволено продаж алкогольних напоїв із вмістом етилового спирту до 30 відсотків об’ємних одиниць (вино, пиво, лікер, шампанське, портвейн) в період з 09.00 хвилин до 15.00. Продаж міцних алкогольних напоїв – заборонено!

Суворо забороняється продаж алкогольних напоїв військовослужбовцям Збройних Сил України, Національної гвардії, а також представникам військових формувань та правоохоронних органів.

Згідно розпорядження начальника районної військової адміністрації Геннадія Бамбури від 31.03.2022 року №42/А-2022 «Про завершення опалювального сезону 2021-2022 років у Болградському районі» з 31 березня 2022 року в Болградському районі завершується опалювальний сезон 2021-2022 років.

До 01 травня 2022 року продовжується опалювальний сезон 2021-2022 років в Центрі соціально-психологічної реабілітації дітей служби у справах дітей Болградської районної військової адміністрації.

В районі працюють всі медичні заклади. Аптеки працюють згідно встановлених графіків. Медичні препарати першої необхідності постійно завозяться.Населення Болградського району частково забезпечено основними продуктами харчування, санітарно-гігієнічними засобами. Серйозних перебоїв із постачанням продуктів немає. Гострої нестачі палива на автозаправних станціях не спостерігається. Паливо є для підприємств та для населення, ціни на пальне стабілізовано.


Сільгосппідприємствами Болградського району активно проводиться комплекс весняно-польових робіт. В районі завершено посів гороху. Деякі господарства розпочали посів соняшнику та підготовка ґрунту під посів кукурудзи. Для успішного проведення комплексу весняно-польових робіт господарствами району в більшої частині завезено дизельне паливо та насіння.


В районі продовжується робота щодо створення матеріального резерву продовольства для потреб населення району. В кожної ОТГ Болградського району створені логістичні центри. Координаційний штаб з гуманітарних та соціальних питань при Болградській РВА отримує від вітчизняних та міжнародних донорів гуманітарну допомогу. Кожен день внутрішньо-переміщеним та малозабезпеченим особам видається одяг, дитяче харчування та підгузки. Координаційний штаб розташовано за адресою: м. Болград, пр. Соборний, 149, I поверх.


В районі активно проводиться робота щодо реєстрації внутрішньо-переміщених осіб та приймання заяв від них на отримання щомісячної допомоги від держави. На сьогоднішній день в Болградському районі зареєстровано 2193 внутрішньо-переміщених осіб в тому числі діти-783 особа, особи з інвалідністю – 43 осіб. Громадами району визначено 3759 місць для розміщення внутрішньо переміщених осіб. Також надається гуманітарна допомога у вигляді продовольчих та непродовольчих товарів.


В Болградському районі активно проводиться волонтерська діяльність, жителі району збирають допомогу всім, хто її потребує. На території Болградської міської ради продовжує працювати пункт тимчасового перебування осіб.


БОЛГРАДСЬКИЙ РАЙОН – ЦЕ УКРАЇНА!
НАЧАЛЬНИК БОЛГРАДСЬКОЇ РАЙОННОЇ ВІЙСЬКОВОЇ АДМІНІСТРАЦІЇГЕННАДІЙ БАМБУРА