1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ СТАНОМ НА...

ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ СТАНОМ НА 09.00 12 КВІТНЯ 2022 РОКУ ЩОДО СИТУАЦІЇ В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ

Болградська районна військова адміністрація інформує:

За минулу добу загальна ситуація в Болградському районі залишається спокійною. Надзвичайних подій, захоплень адмінбудівель, бойових дій – немає. Криміногенний стан в районі контрольований правоохоронними органами. На території  району діє комендантська година з 21:00 до 06:00 ранку наступного дня.

Промислові, сільськогосподарські, комунальні підприємства та об’єкти оптової та роздрібної торгівлі в Болградському районі працюють стабільно. Також в районі працюють усі медичні заклади.

Населення Болградського району частково забезпечено основними продуктами харчування, санітарно-гігієнічними засобами, медичними препаратами. Серйозних перебоїв із постачанням продуктів немає. Гострої нестачі палива на автозаправних станціях не спостерігається. Паливо є для підприємств та для населення.

Робочою групою з контролю за ціновою ситуацією в Болградському районі проводиться щоденний моніторинг цін на соціально-значущі товари.  Станом на 11.04.2022 року виявлені деякі незначні підвищення цін. Про дані випадки проінформовано Держпродспоживслужбу в Одеській області.

В усіх навчальних закладах району проводиться навчальний процес у дистанційній формі освітньої діяльності. До навчального процесу залучено 13585 здобувачів освіти, з них  94, які мають статус переміщених осіб та долучилися до освітньої діяльності ЗЗСО громад району за різними формами освітньої діяльності. Відновили роботу чотири заклади дошкільної освіти в Бородінській ОТГ та в Криничненській ОТГ.

Сільгосппідприємствами Болградського району  активно проводиться комплекс весняно-польових робіт. На сьогоднішній день сільськогосподарськими підприємствами посіяно 30,1 тис. га. ярих культур, що складає 60% від запланованого.

В кожній громаді Болградського району продовжується робота щодо наповнення логістичних центрів матеріальним резервом продовольства для потреб населення району.

         Активно проводиться робота щодо реєстрації внутрішньо-переміщених осіб.   На сьогоднішній день  в Болградському районі зареєстровано  2832 внутрішньо-переміщених особи в тому числі діти – 1079 осіб, особи з інвалідністю – 64. Громадами району визначено 2532 вільних місць для тимчасового розміщення внутрішньо переміщених осіб.

                 На бронювання працівників району подали пропозиції 30 підприємств. Узагальнені пропозиції разом з обґрунтуванням про необхідність бронювання військовозобов’язаних відправлені електронною поштою до Міністерства оборони України. На даний час 60% від поданих заяв на бронювання погоджено та заброньовано Міністерством оборони України

У районі працюють пункти прийому гуманітарної допомоги військовослужбовцям, загону територіальної оборони, внутрішньо-переміщеним особам  та мешканцям нашої громади, які потрапили до складних життєвих обставин.

У Болградському районі активно проводиться волонтерська діяльність, жителі району збирають допомогу всім, хто її потребує. На території Болградської міської ради продовжує працювати пункт тимчасового перебування осіб.

БОЛГРАДСЬКИЙ РАЙОН – ЦЕ УКРАЇНА!

НАЧАЛЬНИК БОЛГРАДСЬКОЇ РАЙОННОЇ ВІЙСЬКОВОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

ГЕННАДІЙ БАМБУРА