1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ СТАНОМ НА...

ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ СТАНОМ НА 09.00 21 КВІТНЯ 2022 РОКУ ЩОДО СИТУАЦІЇ В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ

Болградська районна військова адміністрація інформує:

За минулу добу загальна ситуація в Болградському районі залишається спокійною. Надзвичайних подій, захоплень адмінбудівель, бойових дій – немає. Криміногенний стан в районі контрольований правоохоронними органами. На території  району діє комендантська година з 22:00 до 05:00 ранку наступного дня.

Промислові, сільськогосподарські, комунальні підприємства та об’єкти оптової та роздрібної торгівлі в Болградському районі працюють стабільно. Також в районі працюють усі медичні заклади.

Населення Болградського району частково забезпечено основними продуктами харчування, санітарно-гігієнічними засобами. Серйозних перебоїв із постачанням продуктів немає. Гострої нестачі палива на автозаправних станціях не спостерігається. Паливо є для підприємств та для населення, ціни на пальне стабілізовано.

За дорученням начальника Одеської обласної військової адміністрації Максима Марченка Болградською районною військовою адміністрацією та Болградською районною радою була розпочата робота щодо протидії поширення російських супутникових каналів та іншого російського контенту в Болградському районі.

В рамках цієї роботи була організована нарада, в якій, окрім керівників районної влади, взяли участь голови усіх громад району, представники структурного підрозділу Одеського радіотелевізійного передавального центру «Радіорелейна станція м. Болград», кабельного телебачення, магазинів з продажу супутникового телебачення та побутової техніки. За результатами наради було прийнято ряд рішень та надані відповідні доручення.

Сільгосппідприємствами Болградського району  активно проводиться комплекс весняно-польових робіт. На сьогоднішній день сільськогосподарськими підприємствами посіяно 55,6 тис. га., що складає 90,5% від запланованих площ посівів.

В кожній громаді Болградського району продовжується робота щодо наповнення логістичних центрів матеріальним резервом продовольства для потреб населення району.

  Активно проводиться робота щодо реєстрації внутрішньо-переміщених осіб.   На сьогоднішній день  в Болградському районі зареєстровано  4935 внутрішньо-переміщених осіб в тому числі діти – 1625, особи з інвалідністю – 87. Довідки отримали 4145 ВПО.

У Болградській районній військовій адміністрації працює Кол-центр для збору інформації щодо потреб та пунктів розміщення внутрішньо-переміщених осіб в районі. Громадами району визначено 959 вільних місць для тимчасового розміщення внутрішньо-переміщених осіб.

В районі продовжують працювати пункти прийому гуманітарної допомоги військовослужбовцям, загону територіальної оборони, внутрішньо-переміщеним особам  та мешканцям нашої громади, які потрапили до складних життєвих обставин.

Також в  Болградському районі активно проводиться волонтерська діяльність, жителі району збирають допомогу всім, хто її потребує.

БОЛГРАДСЬКИЙ РАЙОН – ЦЕ УКРАЇНА!

НАЧАЛЬНИК БОЛГРАДСЬКОЇ РАЙОННОЇ ВІЙСЬКОВОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

ГЕННАДІЙ БАМБУРА