1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ СТАНОМ НА...

ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ СТАНОМ НА 09.00 28 КВІТНЯ 2022 РОКУ ЩОДО СИТУАЦІЇ В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ

Шановні мешканці району! Болградська районна військова адміністрація повідомляє, що за минулу добу загальна ситуація в Болградському районі залишається спокійною. Надзвичайних подій, захоплень адмінбудівель, бойових дій – немає. Криміногенний стан в районі контрольований правоохоронними органами. На території  району діє комендантська година з 22:00 до 05:00 ранку наступного дня.

Згідно з розпорядженням військового командування, на території району правоохоронними та спеціальними органами України проводяться планові контрдиверсійні заходи. Зазначені заходи проводяться з метою захисту цивільних осіб, військових та цивільних об’єктів від нападу; виявлення та знешкодження диверсійних груп РФ; відпрацювання інших завдань, пов’язаних із запровадженням і здійсненням заходів правового режиму воєнного стану. Зазначимо, що такі заходи проводяться на постійній основі.

Промислові, сільськогосподарські, комунальні підприємства та об’єкти оптової та роздрібної торгівлі в Болградському районі працюють стабільно. Також в районі працюють усі медичні заклади.

Населення Болградського району частково забезпечено основними продуктами харчування, санітарно-гігієнічними засобами. Серйозних перебоїв із постачанням продуктів немає.

В селищі Тарутине Болградського району відбуло відкриття меморіальних дошок загиблим військовослужбовцям в зоні проведення Операції Об’єднаних Сил (АТО) під час російської агресії  Едуарду Лавриненко, Олександру Меркур’єву та Євгену Мугулюку.

Керівництво Арцизької громади передало місцевому відділенню  РТЦК та СП та відділенню поліції  120 нових мобільних аптечок, які відшили за індивідуальним військовим зразком, а також укомплектували препаратами для надання першої медичної допомоги. Нові мобільні аптечки для наших захисників виготовили співробітники спеціалістів ПП «КСМЕТ». Сюди включено 22 позиції.

При Болградській районній військовій адміністрації продовжує роботу Координаційний штаб з гуманітарних  та соціальних питань. На даний час проводиться наповнення Штабу необхідними продуктами харчування та іншими засобами.

На 28-29 квітня  запланована  видача молока, одягу, підгузок, дитячого харчування та засобів особистої гігієни громадам Болградського району.

  Активно проводиться робота щодо реєстрації внутрішньо-переміщених осіб.
У Болградській районній військовій адміністрації працює Кол-центр для збору інформації щодо потреб та пунктів розміщення внутрішньо-переміщених осіб в районі. Громадами району визначено 702 вільних місця для тимчасового розміщення внутрішньо-переміщених осіб.

В районі продовжують працювати пункти прийому гуманітарної допомоги військовослужбовцям, загону територіальної оборони, внутрішньо-переміщеним особам  та мешканцям нашого району, які потрапили до складних життєвих обставин. Активно проводиться волонтерська діяльність, жителі району збирають допомогу всім, хто її потребує.

БОЛГРАДСЬКИЙ РАЙОН – ЦЕ УКРАЇНА!

НАЧАЛЬНИК БОЛГРАДСЬКОЇ РАЙОННОЇ ВІЙСЬКОВОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

ГЕННАДІЙ БАМБУРА