1. /
  2. Новини
  3. /
  4. У БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ ПРОВЕДЕНІ...

У БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ ПРОВЕДЕНІ ПЕРЕВІРКИ ЦІН НА

СОЦІАЛЬНО ЗНАЧУЩІ ТОВАРИ

На виконання доручення начальника обласної військової адміністрації Максима Марченко робочою групою з контролю за ціновою ситуацією в Одеській області протягом 13-15 квітня проводилась перевірка  цінової ситуації в Болградському районі.

Членами робочої групи, до якої  увійшли спеціалісти відділу контролю у сфері торгівлі, робіт та послуг управління Держпродспоживслужби в Одеській області та аудитори відділу контролю у галузі житлово-комунального господарства, інфраструктури та зв’язку Південного офісу Держаудитслужби,  відділу економіки та агропромислового розвитку Болградської РВА та  Болградського управління Держпродспоживслужби здійснили ряд перевірок суб’єктів господарювання в населених пунктах територіальних громад Болградського району.

В усіх громадах району  було перевірено 136 торгівельних об’єкти на відповідність необґрунтованого підвищення цін на соціально значущі товари, а саме борошно пшеничне, макаронні вироби, батон, хліб, крупу гречану, цукор кристалічний, птицю (тушки курячі), молоко, олію соняшникову, масло вершкове, нестероїдні протизапальні лікарські засоби вітчизняні, антибактеріальні лікарські засоби вітчизняні, бензин (марки А-92, А-95), дизельне пальне.

За результатами контрольних заходів у 65 суб’єктів господарювання було виявлено підвищення цін на деякі соціально значущі товари. З підприємцями проведено роз’яснювальну роботу, за результатами якої завищені ціни знижувались до рівня  встановленого законодавством.

 Результати перевірки направлені до Департаменту економічної політики та стратегічного планування ОВА та до ГУ Держпродспоживслужби в Одеській області.  

Зазначимо, контроль за цінами на соціально значущі товари буде здійснюватись щоденно, та у разі виявлення необґрунтованого підвищення цін, суб’єкти господарювання будуть притягнуті до відповідальності.