1. /
  2. Новини
  3. /
  4. У БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ ПРОВОДИТЬСЯ...

У БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ ПРОВОДИТЬСЯ ПЕРЕВІРКА ЦІН НА

СОЦІАЛЬНО ЗНАЧУЩІ ТОВАРИ

На виконання доручення начальника обласної військової адміністрації Максима Марченко, з метою детального відстеження цінової ситуації в районі та здійснення відповідних контролюючих заходів, до Болградського району відряджена робоча група з контролю за ціновою ситуацією в Одеській області.


До складу робочої групи увійшли спеціалісти відділу контролю у сфері торгівлі, робіт та послуг управління Держпродспоживслужби в Одеській області та аудитори відділу контролю у галузі житлово-комунального господарства, інфраструктури та зв’язку Південного офісу Держаудітслужби.


13 квітня 2022 року члени робочої групи спільно з начальником відділу економіки та агропромислового розвитку Болградської РВА Світланою Вербановою та начальником Болградського управління Держпродспоживслужби Сергієм Атмажовим здійснили ряд перевірок суб’єктів господарювання в населених пунктах Болградської, Василівської та Криничненської громадах. В зазначених громадах було перевірено 45 торгівельних об’єктів на відповідність необґрунтованого підвищення цін на соціально значущі товари, а саме борошно пшеничне, макаронні вироби, батон, хліб, крупу гречану, цукор кристалічний, птицю (тушки курячі), молоко, олію соняшникову, масло вершкове, нестероїдні протизапальні лікарські засоби вітчизняні, антибактеріальні лікарські засоби вітчизняні, бензин (марки А-92, А-95), дизельне пальне.


За результатами контрольних заходів у 21 суб’єкта господарювання було виявлено підвищення цін на деякі соціально значущі товари. З підприємцями проведено роз’яснювальну роботу та вручені попередження. Представниками робочої групи було складено 21 акт порушення, які направлені до Департаменту економічної політики та стратегічного планування ОВА та до ГУ Держпродспоживслужби в Одеській області для відповідного реагування.


Сьогодні відповідні перевірки проводяться в Арцизькій, Павлівській та Теплицькій громадах. Зазначимо, що перевірки пройдуть в усіх громадах Болградського району.