1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ВІДБУЛАСЬ ЩОТИЖНЕВА АПАРАТНА НАРАДА...

ВІДБУЛАСЬ ЩОТИЖНЕВА АПАРАТНА НАРАДА БОЛГРАДСЬКОЇ РВА

Голова Болградської  районної військової адміністрації Геннадій Бамбура провів апаратну нараду за участю першого заступника голови Івана Кюссе, заступників голови Дмитра Димітрова та Дениса Байлука та керівників структурних підрозділів райдержадміністрації.

Начальник управління соціального захисту населення районної військової адміністрації Олександр Рожков доповів про виплату одноразової матеріальної допомоги непрацюючим малозабезпеченим особам, особам з інвалідністю та дітям з інвалідністю у Болградському районні за 2021 рік.

Відповідно до Порядку виплати одноразової матеріальної допомоги непрацюючим малозабезпеченим особам, особам з інвалідністю та дітям з інвалідністю, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12.04.2017 р. за № 256 проводиться виплата одноразової матеріальної допомоги непрацюючим малозабезпеченим особам, особам з інвалідністю та дітям з інвалідністю (далі – допомога).

Допомога надається у разі тривалої хвороби, смерті близьких родичів (одного з подружжя, батьків, дітей), стихійного лиха та інших особливих обставин особам з інвалідністю, дітям з інвалідністю та непрацюючим малозабезпеченим особам, які отримують пенсію та/або державну соціальну допомогу відповідно до Законів України «Про державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю» і «Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю», якщо розмір таких виплат у місяці, що передує місяцю звернення, не перевищує двох прожиткових мінімумів для осіб, які втратили працездатність.

            Допомога надається районними органами соціального захисту населення один раз на рік у розмірі 50 відсотків установленого законом на дату звернення прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, у межах передбачених у законі про Державний бюджет України на відповідний рік бюджетних призначень для головного розпорядника коштів на виплату допомоги.

Рішення про надання або відмову в наданні допомоги приймається комісією щодо прийняття рішення про надання одноразової матеріальної допомоги непрацюючій малозабезпеченій особі, особі з інвалідністю та дитині з інвалідністю (далі – Комісія), утвореної в управлінні соціального захисту населення Болградської районної державної адміністрації (далі – управління).

Протягом 2021 року було проведено 28 засідань Комісії. 96 осіб Болградського району  (Арциз – 27 осіб; Тарутино – 25 осіб; Болград – 44 особи) отримали допомогу на загальну  суму 88997,00 грн., з яких непрацюючі малозабезпечені особи – 81 особа, особи з інвалідністю – 15 осіб.

Щороку Департамент соціальної та сімейної політики надає розподіл коштів на рік, в якому зазначені помісячно суми коштів для кожного міста або району окремо. Надання допомоги проводилось відповідно цього розподілу.

Кошторисом на 2022 рік по Болградському району затверджено кошти у сумі
72184,00 грн. (80 осіб). Станом на 01 квітня 2022 року було проведено 3 засідання Комісії, допомога виплачена 22 особам у сумі 21274,00 грн.

Про підсумки діяльності КНП «Болградська центральна районна лікарня» Болградської міської ради за  I квартал 2022 року доповів генеральний директор КНП «Болградська центральна районна лікарня» Болградської міської ради Віктор Дішлі. Він зазначив, що КНП «Болградська центральна районна лікарня»  є  лікувально-профілактичним закладом, який забезпечує стаціонарну та амбулаторно-поліклінічну допомогу населенню Болградського району і належить до установ II рівня надання медичної допомоги після проведених в районі заходів з реформування охорони здоров’я району. Ліжковий фонд КНП «Болградська  ЦРЛ» складає 190 ліжок.

Показник забезпеченості стаціонарними ліжками на 10 тис. населення за 1 квартал 2022 року складає 28,8 %.

За 1 квартал 2022 року на стаціонарних ліжках було проліковано 1108 хворих, за  аналогічний період минулого року  1057 (більше на 4,8%).

Профілактичні огляди населення з метою раннього виявлення хворих на туберкульоз (на 1000 дорослого населення від 15 років): 1 кв. 2022 року – 126,7 (менше практично у 2 рази за минулий рік).

Рівень первинної інвалідності серед працездатного населення за 1 кв. 2022 року склав 5,6 проти 7,1 за аналогічний період минулого року.

Захворюваність злоякісними новоутвореннями (показник на 100 тис. населення) у першому кварталі 2022 року -33,3. Показник практично на рівні аналогічного періоду минулого року.

            Вперше виявлено хворих з ВІЛ інфекцією за 1 кв. 2022 року – 5.

            Заготовлено крові:  1 кв. 2022р. – 63 л.; 1 кв. 2021р. – 66 л. (менше на 4,6%).

Серед проблемних питань, що стосуються діяльності КНП «Болградська  ЦРЛ», Віктор Дішлі виділив наступні: брак лікарських кадрів,  недостатнє оснащення діагностичною апаратурою лікувальних установ, необхідність придбання медичного інструментарію, заміна санітарного автотранспорту.

По завершенню апаратної наради начальником Болградської РВА Геннадієм Бамбурою  було надано ряд доручень окремим керівникам структурних підрозділів, установ та організацій району.