1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ЯКИМ БУДЕ ТАРИФ НА...

ЯКИМ БУДЕ ТАРИФ НА ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЮ З 1 ТРАВНЯ 2022 РОКУ

Згідно з постановою уряду, нинішні тарифи на енергоносії мали діяти в Україні до 30 квітня, а з 1 травня ціни на електрику та газ мали бути переглянуті. Проте цей документ ухвалювали ще до війни. А з початком війни умови в країні докорінно змінилися. Тому тариф на електроенергію поки що залишиться тим самим.Про це розповів у своєму щоденному зверненні президент України Володимир Зеленський.

Як стверджує президент, нинішній тариф на електроенергію для населення у розмірі 1,44 грн/кВт-годину залишатиметься незмінним ще принаймні півроку.”Продовжуємо мінімум на наступні півроку дію тарифу на електрику у розмірі 1 гривні 44 копійки за кіловат для тих, хто споживає менше 250 кіловат. Це 80% наших громадян”, – заявив Володимир Зеленський.

Гарант також нагадав, що, попри війну в Україні, постачання енергоносіїв на неокупованій території країни здійснюється без збоїв. Енергетики справляються з викликами, які поставила перед ними війна. Пошкоджені мережі відновлюють дуже швидко. При цьому часто їм доводиться працювати з ризиком для життя.

Постановою уряду №859 передбачалося, що до 30 квітня 2022 року діятимуть два тарифи на електроенергію для побутових споживачів: 1,44 грн – для обсягу споживання менше 250 кВт та 1,68 грн – для споживання понад 250 кВт.

При цьому раніше в Мінекономіки прогнозували, що протягом 2022 року тарифи на електроенергію мають зрости на 17,5%, а в 2023 році вони стануть вищими ще на 10%.Нагадаємо, в компанії Нафтогаз поки не можуть сказати, як зміниться тариф на газ із 1 травня, і чи зміниться він взагалі.

https://biz.today.ua/russkyj-stalo-yzvestno-kakym-budet…/