1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ЮЛІЯ ЛАПУТІНА ТА КОМАНДУВАЧ...

ЮЛІЯ ЛАПУТІНА ТА КОМАНДУВАЧ ВМС ОБГОВОРИЛИ ПИТАННЯ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ РОДИН ЗНИКЛИХ БЕЗВІСТИ ВОЇНІВ

Міністерство у справах ветеранів України може тимчасово взяти на себе функції з координації збору та узагальнення інформації щодо зниклих безвісти українських Захисників, а також розробити механізм щодо надання соціальних гарантій їхнім сім’ям.

Про це повідомила Міністр у справах ветеранів України, член Ради національної безпеки та оборони України Юлія Лапутіна на зустрічі з контрадміралом, командувачем Військово-Морських Сил Збройних сил України Олексієм Неїжпапою під час робочої поїздки до Одеської області.

Серед нагальних питань під час зустрічі обговорювалися шляхи вирішення проблеми із надання відповідного статусу та соціальних гарантій родинам загиблих Захисників, які за різних причин не були оформлені у військових частинах, а також сім’ям Воїнів, які вважаються такими, що зникли безвісти.

«Незважаючи на те, що відповідно до Положення про Мінветеранів ми тільки сприяємо здійсненню заходів щодо звільнення військовополонених та заручників, пошуку зниклих безвісти у зв’язку з війнами, до нас звертаються безпосередньо за допомогою з цих питань, – розповіла Юлія Лапутіна. – Ми наголошуємо на тому, що потрібно створити механізм, коли родини тих, хто зник під час участі у бойових діях, отримували відповідний статус та пільги. Мінветеранів може взяти на себе тимчасові функції з координації узагальнення цієї інформації, а також розробки пропозицій до напрацювання відповідного механізму разом з відповідними відомствами – Міністерством соціальної політики, Міністерством юстиції, Міністерством внутрішніх справ».

Міністр також зазначила, що наразі Мінветеранів напрацьовує дієвий юридичний механізм щодо надання відповідного статусу та соціальних гарантій родинам загиблих Захисників, які не встигли бути оформленими в підрозділи ТрО та загинули у бою.

Нагадаємо, під час робочої поїздки до Одещини у межах розробки Урядового плану з відновлення країни та кардинального осучаснення ветеранської політики Юлія Лапутіна зустрілася з очільником обласної військової адміністрації Максимом Марченком та обговорила низку питань щодо державної ветеранської політики, зокрема, законодавчого закріплення надання статусу УБД добровольцям територіальної оборони із відповідними соціальними гарантіями.