1. /
  2. Новини
  3. /
  4. 1 МІЛЬЙОНУ ЛЮДЕЙ З...

1 МІЛЬЙОНУ ЛЮДЕЙ З ПОСТРАЖДАЛИХ РЕГІОНІВ ПЕРЕРАХОВАНІ СУБСИДІЇ, ПІЛЬГИ ТА СОЦІАЛЬНІ ДОПОМОГИ ЗАВДЯКИ ЦЕНТРАЛІЗОВАНОМУ МЕХАНІЗМУ НАРАХУВАННЯ

Міністр соціальної політики України  Марина Лазебна повідомила, що під час воєнного стану завдяки впровадженому Мінсоцполітики централізованому механізму нарахування та виплати соціальних допомог, пільг та субсидій відповідні виплати були профінансовані більше ніж для 1 мільйона людей з найбільш постраждалих від війни регіонів. 

«Для людей з регіонів, де через бойові дії не працюють органи соціального захисту і, відповідно, не можуть нарахувати та профінансувати передбачені законодавством допомоги, пільги та субсидії, ми здійснюємо це централізовано. Люди отримують кошти на свої банківські картки, а ті, хто одержував через Укрпошту – готівкою через будь-яке відділення Ощадбанку або Укрпошти.

Впровадження такого механізму в умовах воєнного стану дозволило забезпечити виплати більше ніж 1 мільйону людей з найбільш постраждалих територій. 

Зокрема 256 тисячам людей таким чином нараховані та профінансовані виплати різних видів соціальних допомог, а 800 тисячам отримувачів нараховані та профінансовані субсидії та пільги на оплату житлово-комунальних послуг», – прокоментувала Марина Лазебна. 

Протягом воєнного стану Міністерство соціальної політики профінансувало 100% виплат субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг. В квітні на це було спрямовано 5,7 мільярда гривень для 3,8 мільйона отримувачів. 

Також за квітень профінансована виплата 100% призначених соціальних допомог на суму 5,3 мільярда гривень для близько 2,3 мільйона отримувачів.