1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ДЕНЬ СЛОВ’ЯНСЬКОЇ ПИСЕМНОСТІ ТА...

ДЕНЬ СЛОВ’ЯНСЬКОЇ ПИСЕМНОСТІ ТА КУЛЬТУРИ У М. БОЛГРАДІ 

Щороку 24 травня ми відзначаємо День слов’янської писемності та культури. Це день, коли ми віддаємо данину Святим Кирилу та Мефодію, що подарували нам алфавіт та дали змогу усім поколінням писати і читати.

На честь Дня слов’янської писемності та культури пройшло покладання квітів до пам’ятного меморіалу Болгарських Ополченців та пам’ятнику Тарасу Григоровичу Шевченку, в якому прийняли участь голова Болградської міської ради Сергій Димитрієв, голова Болградської районної державної адміністрації Геннадій Бамбура, голова Болградської районної ради Михайло Садаклієв, колективи “Центру культури та дозвілля “, Одеського обласного Центру болгарської культури у м.Болград та небайдужі жителі міста.

Після покладання квітів пройшов невеликий тематичний захід, організований сумісно Центром культури та дозвілля і Одеським обласним Центром болгарської культури, де висловили свою подяку Святим Кирилу та Мефодію маленькі вихованці Центру болгарської культури Яна Димитрова, Влад Карайлієв та Софія Володінь, а також своїми виступами зігріли наші серця керівник культурно-масового відділу КЗ “Центр культури та дозвілля ” Жанна Пундєва та культорганізатор Олег Згардан. Ми повинні поважати та цінувати вручений нам дар – “кирилицю”, завдяки якій наше життя було б неможливим.

Тож, зі святом!!!

Слава Україні!