1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ГЕННАДІЙ БАМБУРА ОЗНАЙОМИВСЯ З...

ГЕННАДІЙ БАМБУРА ОЗНАЙОМИВСЯ З ПРОБЛЕМАМИ ПОДАЛЬШОГО ВОДОЗАБЕЗПЕЧЕННЯ МЕШКАНЦІВ БОЛГРАДСЬКОЇ ОТГ

Останнім часом, у зв’язку з відсутністю опадів, спостерігається падіння рівня води  в оз. Ялпуг та її нестача, внаслідок чого підвищується рівень мінералізації води.

Раніше рівень води оз. Ялпуг поповнювався за рахунок опадів та р. Дунай, але у зв’язку із глобальною зміною клімату, через практично відсутню паводку на р. Дунай підйому рівня води річки не спостерігається, через що унеможливлюється проведення водообмінних заходів між р. Дунай та оз. Ялпуг.

Зниження рівня води позначиться на якості води та достатньому забезпеченні водою населення  Болградської громади.

У зв’язку з цим, сьогодні начальник Болградської районної  військової адміністрації Геннадій Бамбура спільно з Болградським міським головою Сергієм Димитрієвим  відвідав водонасосну станцію №1 КП «Горводоканал» Болградської міської ради, де ознайомився з її діяльністю та нагальними проблемами.

Під час зустрічі було обговорено ряд заходів щодо забезпечення безперебійної роботи насосної станції  та гідротехнічних споруд у літній період, а також  водозабезпечення мешканців Болградської ОТГ.

Для цього  КП «Горводоканал» планує провести поглиблення та розчищення дна каналу, в якому розміщенні водозаборні насоси, задля забезпечення закачування води у разі ще більшого зниження її рівня в оз. Ялпуг.

Якщо рівень води в р. Дунай досягне необхідної позначки, в такому разі будуть  проведені водообміні заходи між р. Дунай та оз. Ялпуг, що вирішить проблеми щодо забезпечення мешканців Болградської громади водою у літній період.

Крім того, начальник Болградської військової адміністрації Геннадій Бамбура звернув увагу керівництва ОТГ на забезпечення водонасосної станції №1 КП «Горводоканал» резервним електроживленням  та рекомендував закупити електрогенератори для забезпечення безперебійної роботи зазначеної станції.