1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ СТАНОМ НА...

ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ СТАНОМ НА 09.00 17 ТРАВНЯ 2022 РОКУ ЩОДО СИТУАЦІЇ В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ

Шановні мешканці району! Болградська районна військова адміністрація повідомляє, що за минулу добу загальна ситуація в Болградському районі залишається спокійною. Надзвичайних подій, захоплень адмінбудівель, бойових дій – немає. Криміногенний стан в районі контрольований правоохоронними органами.

Населення Болградського району частково забезпечено основними продуктами харчування, санітарно-гігієнічними засобами. Серйозних перебоїв із постачанням продуктів немає. На автозаправних станціях району  спостерігається нестача палива.

Останнім часом дуже багато питань виникає, щодо подорожчання проїзду на міських, приміських і міжміських маршрутах загального користування. У зв’язку із цим, Болградська районна військова адміністрація надає роз’яснення щодо підвищення вартості проїзду.

Згідно інформації, яка отримана від перевізників району, основною причиною підвищення вартості проїзду на внутрірайонні маршрути є суттєве удорожчання палива та його нестача на АЗС. Тому, аби транспорт і надалі курсував районом, перевізники були змушені піти на такий вимушений крок.

Промислові, сільськогосподарські, комунальні підприємства та об’єкти оптової та роздрібної торгівлі в Болградському районі працюють стабільно. Також в районі працюють усі медичні заклади.

В районі продовжується робота щодо створення матеріального резерву продовольства для потреб населення району. В кожній ОТГ Болградського району створені логістичні центри. Координаційний штаб з гуманітарних  та соціальних питань при Болградській РВА отримує від вітчизняних та міжнародних донорів гуманітарну допомогу.

При Координаційному штабі з гуманітарних  та соціальних питань при Болградській РВА працюють три пункти видачі. Кожен день внутрішньо-переміщеним та малозабезпеченим особам видається одяг, дитяче харчування та підгузки.

30 квітня 2022 року набув чинності Закон України від 15 лютого 2022 року №2040-IX “Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення пенсійного законодавства”.

Законом передбачено, зокрема можливість дострокового призначення пенсії за віком особам, трудовий договір з якими розірвано з ініціативи роботодавця у зв’язку із змінами в організації виробництва та праці, у тому числі з ліквідацією, реорганізацією, банкрутством, перепрофілюванням підприємства, установи, організації, скороченням чисельності або штату працівників.

Також за півтора року до досягнення пенсійного віку право на пенсію мають особи, трудовий договір з якими розірвано з ініціативи роботодавця у зв’язку з виявленням невідповідності працівника займаній посаді за станом здоров’я. Право на таку пенсію надається таким особам за наявності повного страхового стажу: у чоловіків – 35 років, у жінок – 30 років. Порядок їх призначення визначить Кабінет Міністрів України.

Ємалятко знову в дії. Реєструйте народження малюка онлайн. Отримати необхідні послуги з комплексу єМалятко знову можна онлайн.

Активно проводиться робота щодо реєстрації внутрішньо-переміщених осіб. На сьогоднішній день  в Болградському районі зареєстровано  8583 внутрішньо-переміщених осіб, в тому числі діти – 4455, особи з інвалідністю – 147. Довідки отримали 8071 ВПО.

В районі продовжують працювати пункти прийому гуманітарної допомоги, активно проводиться волонтерська діяльність, жителі району збирають допомогу всім, хто її потребує.

БОЛГРАДСЬКИЙ РАЙОН – ЦЕ УКРАЇНА!

НАЧАЛЬНИК БОЛГРАДСЬКОЇ РАЙОННОЇ ВІЙСЬКОВОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

ГЕННАДІЙ БАМБУРА