1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ СТАНОМ НА...

ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ СТАНОМ НА 09.00 18 ТРАВНЯ 2022 РОКУ ЩОДО СИТУАЦІЇ В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ

Шановні мешканці району! Болградська районна військова адміністрація повідомляє, що за минулу добу загальна ситуація в Болградському районі залишається спокійною. Надзвичайних подій, захоплень адмінбудівель, бойових дій – немає. Криміногенний стан в районі контрольований правоохоронними органами.

Населення Болградського району частково забезпечено основними продуктами харчування, санітарно-гігієнічними засобами. Серйозних перебоїв із постачанням продуктів немає. На автозаправних станціях району  спостерігається нестача палива.

Промислові, сільськогосподарські, комунальні підприємства та об’єкти оптової та роздрібної торгівлі в Болградському районі працюють стабільно.

Також в районі працюють усі медичні заклади. Продовжується вакцинація населення від COVID-19, так і від інших небезпечних захворювань. Більшість  вакцин є в наявності.

Відділення банків працюють згідно встановлених графіків. Банкомати постійно поповнюються.

В усіх навчальних закладах району проводиться навчальний процес у дистанційній формі освітньої діяльності. До навчального процесу залучено 13712 здобувача освіти, з них  120, які мають статус переміщених осіб та долучилися до освітньої діяльності ЗЗСО громад району за різними формами освітньої діяльності. Кількість здобувачів освіти, які вибули за межи України 878, педагогів -18. Навчальний рік на Одещині, в умовах воєнного стану, завершиться до 31 травня 2022 року, без урочистостей.

В районі продовжується робота щодо створення матеріального резерву продовольства для потреб населення району. В кожній ОТГ Болградського району створені логістичні центри. Координаційний штаб з гуманітарних  та соціальних питань при Болградській РВА отримує від вітчизняних та міжнародних донорів гуманітарну допомогу.

При Координаційному штабі з гуманітарних  та соціальних питань при Болградській РВА працюють три пункти видачі. Кожен день внутрішньо-переміщеним та малозабезпеченим особам видається одяг, дитяче харчування та підгузки. Сьогодні, Штабом планується видача консервів, одягу та підгузок всім територіальним громадам Болградського району.

Активно проводиться робота щодо реєстрації внутрішньо-переміщених осіб. На сьогоднішній день  в Болградському районі зареєстровано  8611 внутрішньо-переміщених осіб, в тому числі діти – 4471, особи з інвалідністю – 147. Довідки отримали 8099 ВПО.

В районі продовжують працювати пункти прийому гуманітарної допомоги, активно проводиться волонтерська діяльність, жителі району збирають допомогу всім, хто її потребує.

БОЛГРАДСЬКИЙ РАЙОН – ЦЕ УКРАЇНА!

НАЧАЛЬНИК БОЛГРАДСЬКОЇ РАЙОННОЇ ВІЙСЬКОВОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

ГЕННАДІЙ БАМБУРА