1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ СТАНОМ НА...

ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ СТАНОМ НА 09.00 26 ТРАВНЯ 2022 РОКУ ЩОДО СИТУАЦІЇ В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ

Шановні мешканці району! Болградська районна військова адміністрація повідомляє, що за минулу добу загальна ситуація в Болградському районі залишається спокійною. Надзвичайних подій, захоплень адмінбудівель, бойових дій – немає. Криміногенний стан в районі контрольований правоохоронними органами.

Населення Болградського району частково забезпечено основними продуктами харчування, санітарно-гігієнічними засобами. Серйозних перебоїв із постачанням продуктів немає. На автозаправних станціях району  спостерігається нестача палива. Промислові, сільськогосподарські, комунальні підприємства та об’єкти оптової та роздрібної торгівлі в Болградському районі працюють стабільно.

Відповідно до спільного наказу Одеської обласної військової адміністрації від 21 травня 2022 року № 9, з метою забезпечення громадської безпеки і порядку, збереження життів цивільних осіб, забороняється перебування осіб, окрім тих, що виконують військові/спеціальні завдання, на пляжних зонах у межах прибережної захисної смуги Чорного моря на території Одеської області на час дії воєнного стану до його скасування/припинення, або до видачі окремого наказу, враховуючи те, яка з цих подій настане раніше.

Ізмаїльський прикордонний загін повідомляє, що консультацій та інформаційну допомогу про  забезпечення соціальної підтримки членів сімей військовослужбовців Державної прикордонної служби України, оголошених померлими (загиблими), захопленими у полон або заручниками, а також інтернованими у нейтральних державах або безвісно відсутніми можливо отримати за номерами телефонів:

(04841) 2-07-02;

(04841)2-31-58

Адреса електронної пошти: izmail_zagin@dpsu.gov.ua

Керуючись листом начальника Одеської обласної військової адміністрації Максима Марченка від 25.05.2022 року щодо повної заборони проведення будь-яких урочистостей з приводу завершення навчального року, всі освітні процеси в області відбуваються онлайн, очно заклади освіти не працюють, тому питання організації випускних в традиційному форматі наразі ПІД СУВОРОЮ ЗАБОРОНОЮ.

Вчора Болградській район з робочим візитом відвідали представники Одеського обласного координаційного гуманітарного штабу, відповідальні за взаємодію з громадами району та районними координаційними гуманітарними штабами Олена Іванова та Наталя Хітроу. Крім того Олена Іванова є куратором по взаємодії та комунікації по роботі гуманітарних штабів Болградського району.

На початку візиту представники Одеського обласного координаційного гуманітарного штабу провели робочу зустріч з начальником Болградської РВА Геннадієм Бамбурою, заступником начальника Болградської РВА Денисом Байлуком, головою Координаційного штабу з гуманітарних та соціальних питань при Болградській РВА Артемом Булгару та головами Болградської, Кубейської, Городненської, Василівської та Криничненської громад. Основною метою зустрічі стало налагодження взаємодії між Одеським обласним координаційним гуманітарним штабом, Координаційним штабом з гуманітарних та соціальних питань при Болградській РВА та громадами Болградського району.

В районі активно проводиться робота щодо реєстрації внутрішньо-переміщених осіб. На сьогоднішній день  в Болградському районі зареєстровано  8580 внутрішньо-переміщених осіб, в тому числі діти – 4527, особи з інвалідністю – 145. Довідки отримали 8191 ВПО.

Наказом Мінреінтеграції затверджено оновлений перелік, на основі якого внутрішньо переміщеним особам (ВПО) здійснюватимуть виплати. Нагадуємо, перелік не є фіксованим документом – він регулярно актуалізується.

В районі продовжують працювати пункти прийому гуманітарної допомоги, активно проводиться волонтерська діяльність, жителі району збирають допомогу всім, хто її потребує.

БОЛГРАДСЬКИЙ РАЙОН – ЦЕ УКРАЇНА!

НАЧАЛЬНИК БОЛГРАДСЬКОЇ РАЙОННОЇ ВІЙСЬКОВОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

ГЕННАДІЙ БАМБУРА